Bent u op zoek naar oncologie fysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

(tekst)

Wat is oncologie fysiotherapie?

De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in de fysiotherapeutische behandeling bij kanker. In de afgelopen jaren is er steeds meer onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat de oncologiefysiotherapeut veilig en doeltreffend met u kan werken aan uw doelen. Zowel voor de medische behandeling, tijdens de behandeling en Nan de behandeling. Doordat ook de benadelingen in ziekenhuizen steeds beter worden, leven mensen met kanker langer en overleven ook steeds meer mensen de ziekte. Toch is de behandeling tegen kanker vaak niet zonder bijwerkingen.

Hoe kan oncologie fysiotherapie mij helpen tijdens het herstellen?

 • Vermoeidheidsklachten
 • Pijnklachten
 • Bewegingsbeperkingen
 • Oedeemklachten (zie ook oedeemfysiotherapie)
 • Conditievermindering
 • Krachtsvermindering
 • Balansproblemen
 •  Littekenklachten
 • Hervatten van uw sportieve activiteiten
 • Hervatten van uw hobby’s
 • Hervatten van uw werkzaamheden

  5 star review  Voor behandeling tennisarm bij Jasper geweest. Totaal 3 behandelingen gehad en klachten zijn na 3 weken al voor 50% verdwenen. Aanrader!

  thumb Peter Lanser
  12/22/2016

  5 star review  Al enige tijd maak ik gebruik van fysio behandelingen bij FS Fysio hier. Zeer snelle reactie snelheid en erg fijne behandelaars met kennis van zaken. Geen minpunten te noemen en ik kan me dan ook niet vinden in de negatieve reviews van anderen

  thumb Mieke Cabout
  1/08/2020

  5 star review  Blij met deze praktyk ik kom er al jaren ben blij met mijn fysiotherapeut Bobby hij verteld precies wat er met je aan de hand is legt het goed uit en geeft je de juiste behandeling.

  thumb Nadia Wattimena
  2/10/2020

Samenwerkingen binnen de oncologie fysiotherapie?

Daarnaast beschikt de oncologiefysiotherapeut over een uitgebreid netwerk. Het komt geregeld voor dat mensen als gevolg van de medische behandelingen veel afvallen of juist aankomen. Om snel ondersteuning te bieden is er een nauwe samenwerking met een diëtist. Tevens ervaart enkele mensen angst- of somberheidsklachten. Binnen de praktijk wordt er nauw samengewerkt met onze psychosomatisch fysiotherapeut. Samen met oncologiefysiotherapeut begeleidt zij al jaren oncologie patiënten in hun traject. Daarnaast is er nauwe samenwerking met de ergotherapeut en de ziekenhuizen in de regio.

Onze praktijk geloof ik erin dat de behandeling een samenwerking is tussen de therapeut en de cliënt. Daarom ondersteunen wij u graag op alle mogelijke manieren zodat u zelfstandig uw korte en lange termijn doelen kunt bereiken.

Wat kan FS Fysio bieden voor oncologie fysiotherapie?

In onze praktijk is één oncologiefysiotherapeut werkzaam, Sonja de Vlaming. Zij werkt in onze locatie in Schenkel. Bent u niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen dan is een behandeling bij u aan huis ook mogelijk of wij maken gebruik van onze eHealth diensten.

Vergoedingen Oncologie fysiotherapie

De Oncologie fysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Helaas verschillen de regels met betrekking tot de vergoeding per situatie en per verzekeraar. Twijfelt u of uw therapie vergoed wordt, neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen nakijken wat u vergoed krijgt in uw specifieke situatie. Wilt u meer informatie over de vergoedingen? Lees dan hier.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak