Bent u op zoek naar oncologie fysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

Heeft u een oncologische behandeling ondergaan of gaat dit binnenkort plaatsvinden? Onze oncologische fysiotherapie kan u misschien ondersteunen. Zij zijn bij uitstek gespecialiseerd in de gevolgen van een oncologische aandoening zoals vermoeidheidsklachten, pijnklachten
en bewegingsbeperkingen.

Wat is oncologie fysiotherapie?

De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in de fysiotherapeutische behandeling bij kanker. In de afgelopen jaren is er steeds meer onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat de oncologiefysiotherapeut veilig en doeltreffend met u kan werken aan uw doelen. Zowel voor de medische behandeling, tijdens de behandeling en na de behandeling. Doordat ook de benadelingen in ziekenhuizen steeds beter worden, leven mensen met kanker langer en overleven ook steeds meer mensen de ziekte. Toch is de behandeling tegen kanker vaak niet zonder bijwerkingen.

Hoe kan oncologie fysiotherapie mij helpen tijdens het herstellen?

 • Vermoeidheidsklachten
 • Pijnklachten
 • Bewegingsbeperkingen
 • Oedeemklachten (zie ook oedeemfysiotherapie)
 • Conditievermindering
 • Krachtsvermindering
 • Balansproblemen
 • Littekenklachten
 • Hervatten van uw sportieve activiteiten
 • Hervatten van uw hobby’s
 • Hervatten van uw werkzaamheden

  5 star review  (Translated by Google) Super helped. (Original) Super geholpen.

  thumb Marion Claes
  oktober 15, 2020

  5 star review  (Translated by Google) Great help at FS Physio. Complaint that I had been dealing with for a year has disappeared like snow in the sun. (Original) Geweldig geholpen bij FS Fysio. Klacht waar ik al een jaar mee rondliep is verdwenen als sneeuw voor de zon.

  thumb Rob DeHair
  september 24, 2021

  5 star review  (Translated by Google) A very good and professional physio practice. They listen carefully and ask questions about the complaints. If necessary, the treatment is adjusted. Informal and accessible atmosphere. In short, highly recommended. (Original) Een zeer goede en professionele fysio praktijk. Er wordt goed geluisterd en doorgevraagd mbt de klachten. Indien nodig wordt de behandeling aangepast. Informele en laagdrempelige sfeer. Kortom een aanrader.

  thumb Arjan K
  september 24, 2021

Samenwerkingen binnen de oncologie fysiotherapie?

Daarnaast beschikt de oncologiefysiotherapeut over een uitgebreid netwerk. Het komt geregeld voor dat mensen als gevolg van de medische behandelingen veel afvallen of juist aankomen. Om snel ondersteuning te bieden is er een nauwe samenwerking met een diëtist. Tevens ervaart enkele mensen angst- of somberheidsklachten. Binnen de praktijk wordt er nauw samengewerkt met onze psychosomatisch fysiotherapeut. Samen met oncologiefysiotherapeut begeleidt zij al jaren oncologie patiënten in hun traject. Daarnaast is er nauwe samenwerking met de ergotherapeut en de ziekenhuizen in de regio.

Onze praktijk geloof ik erin dat de behandeling een samenwerking is tussen de therapeut en de cliënt. Daarom ondersteunen wij u graag op alle mogelijke manieren zodat u zelfstandig uw korte en lange termijn doelen kunt bereiken.

Wat kan FS Fysio bieden voor oncologie fysiotherapie?

In onze praktijk is één oncologiefysiotherapeut werkzaam, Sonja de Vlaming. Zij werkt in onze locatie in Schenkel. Bent u niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen dan is een behandeling bij u aan huis ook mogelijk of wij maken gebruik van onze e-Health diensten.

Vergoedingen Oncologie fysiotherapie

De Oncologie fysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Helaas verschillen de regels met betrekking tot de vergoeding per situatie en per verzekeraar. Twijfelt u of uw therapie vergoed wordt, neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen nakijken wat u vergoed krijgt in uw specifieke situatie. Wilt u meer informatie over de vergoedingen? Lees dan hier.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak