Bent u op zoek naar oncologie fysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

Heeft u een oncologische behandeling ondergaan of gaat dit binnenkort plaatsvinden? Onze oncologische fysiotherapie kan u misschien ondersteunen. Zij zijn bij uitstek gespecialiseerd in de gevolgen van een oncologische aandoening zoals vermoeidheidsklachten, pijnklachten
en bewegingsbeperkingen.

Wat is oncologie fysiotherapie?

De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in de fysiotherapeutische behandeling bij kanker. In de afgelopen jaren is er steeds meer onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat de oncologiefysiotherapeut veilig en doeltreffend met u kan werken aan uw doelen. Zowel voor de medische behandeling, tijdens de behandeling en na de behandeling. Doordat ook de benadelingen in ziekenhuizen steeds beter worden, leven mensen met kanker langer en overleven ook steeds meer mensen de ziekte. Toch is de behandeling tegen kanker vaak niet zonder bijwerkingen.

Hoe kan oncologie fysiotherapie mij helpen tijdens het herstellen?

 • Vermoeidheidsklachten
 • Pijnklachten
 • Bewegingsbeperkingen
 • Oedeemklachten (zie ook oedeemfysiotherapie)
 • Conditievermindering
 • Krachtsvermindering
 • Balansproblemen
 • Littekenklachten
 • Hervatten van uw sportieve activiteiten
 • Hervatten van uw hobby’s
 • Hervatten van uw werkzaamheden

Soms is er behoefte aan ondersteuning van een psycholoog, diëtist of ergotherapeut. Wij doen dit in Capelle a/d IJssel in een oncologienetwerk.

Bewegen tijdens kanker

In het verleden gaf men vaak het advies tijdens kanker: “Hou rust tijdens de behandeling, lever geen inspanning en sport niet.” De afgelopen jaren is er steeds meer onderzoek gedaan naar bewegen tijdens kanker om bijwerkingen van de verschillende medische behandelingen te verminderen en de kwaliteit van het dagelijks leven zo hoog mogelijk te houden. Vragen over veiligheid en doeltreffendheid staan voorop.

Wat betekent dat voor u en uw naasten die te maken hebben met kanker?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat inspanning tijdens de behandeling met chemotherapie en bestraling tegen kanker veilig is. De oncologie fysiotherapeut is opgeleid om in uw specifieke situatie, samen met u, te bekijken wat veilig en verantwoord is. Bewegen tijdens chemotherapie heeft als voordeel dat de kans dat u de chemotherapie af kunt maken groot is, omdat bijwerkingen als misselijkheid en vermoeidheid minder aanwezig zijn bij mensen die bewegen tijdens deze therapie.

Daarnaast heeft bewegen tijdens de behandeling tegen kanker een positief effect op de kwaliteit van leven, vermoeidheid, conditie en spierkracht. Meerdere onderzoeken tonen aan dat dit positieve effect ook na de behandeling blijft bestaan. Bewegen heeft daarnaast ook een gunstig effect op het verminderen van stress, pijnklachten, angst, somberheid en problemen met concentratie of geheugen.

Het is altijd belangrijk om advies in te winnen van uw behandelend oncoloog of oncologie verpleegkundige. Daarnaast kunt u altijd met uw vragen terecht bij uw oncologie fysiotherapeut.

(Translated by Google) Great help at FS Physio. Complaint that I had been dealing with for a year has disappeared like snow in the sun. (Original) Geweldig geholpen bij FS Fysio. Klacht waar ik al een jaar mee rondliep is verdwenen als sneeuw voor de zon.

Rob DeHair Avatar Rob DeHair
september 24, 2021

Zeer prettige benadering, houden mijn klachten goed in het oog en stemmen daar de behandeling direct op af. Locatie biedt tal van training mogelijkheden. Zeer persoonlijke benadering

Henk Klein Avatar Henk Klein
oktober 8, 2021

Wordt goed geholpen. Regels worden strikt in acht genomen.

Jolanda Hardenbol Avatar Jolanda Hardenbol
maart 4, 2021

Samenwerkingen binnen de oncologie fysiotherapie

Daarnaast beschikt de oncologiefysiotherapeut over een uitgebreid netwerk. Dit netwerk heet het Oncologienetwerk Capelle a/d IJssel. Om daarover meer te lezen klikt u hier.Het komt bijvoorbeeld geregeld voor dat mensen als gevolg van de medische behandelingen veel afvallen of juist aankomen. Om snel ondersteuning te bieden is er dus een nauwe samenwerking met een diëtist. Tevens ervaart enkele mensen angst- of somberheidsklachten. Binnen de praktijk wordt er nauw samengewerkt met onze psychosomatisch fysiotherapeut en in ons netwerk met de psycholoog. Samen met oncologiefysiotherapeut begeleidt zij al jaren oncologie patiënten in hun traject. Daarnaast is er nauwe samenwerking met de ziekenhuizen in de regio.

Onze praktijk geloof ik erin dat de behandeling een samenwerking is tussen de therapeut en de cliënt. Daarom ondersteunen wij u graag op alle mogelijke manieren zodat u zelfstandig uw korte en lange termijn doelen kunt bereiken.

Wat kan FS Fysio bieden voor oncologie fysiotherapie?

In onze praktijk is één oncologiefysiotherapeut werkzaam, Sonja de Vlaming. Zij werkt in onze locatie in Schenkel. Bent u niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen dan is een behandeling bij u aan huis ook mogelijk of wij maken gebruik van onze e-Health diensten.

Vergoedingen Oncologie fysiotherapie

De Oncologie fysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Helaas verschillen de regels met betrekking tot de vergoeding per situatie en per verzekeraar. Twijfelt u of uw therapie vergoed wordt, neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen nakijken wat u vergoed krijgt in uw specifieke situatie. Wilt u meer informatie over de vergoedingen? Lees dan hier.

Maak een afspraak