Bent u op zoek naar bekkenfysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

Heeft u last van uw bekken tijdens of na uw zwangerschap? Overgangsklachten? Te maken met ongewild urineverlies? Of moeite om naar de wc te gaan? Dit zijn slechts enkele bekkenklachten, waarbij bekkenfysiotherapie uitkomst kan bieden. Met bekkenfysiotherapie leert een van onze bekkenfysiotherapeuten u uw bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te gebruiken. U kunt voor bekkenfysiotherapie terecht op onze locatie in het IJsselland ziekenhuis (Bekken Expertise Centrum) of een van onze andere locaties.

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie dat specifiek is gericht op uw bekkengebied. Uw bekkengebied omvat uw buik, uw bekken en uw lage rug. Tijdens bekkenfysiotherapie leert u uw bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te gebruiken. Onze bekkenfysiotherapeuten werken samen met u aan uw houding en u oefent om op de juiste manier te bewegen. Zo zorgt u ervoor dat uw bekkenklachten verminderen en het liefst verdwijnen of vervolgens te voorkomen dat de bekkenklachten terugkomen.

 

Voor wie is bekkenfysiotherapie geschikt?

Problemen in het bekkengebied komen vooral voor bij zwangere vrouwen, jonge moeders en oudere vrouwen. Toch kunnen ook mannen last hebben van een verstoorde bekkenbodem. Voor gezonde zwangere vrouwen werkt bekkenfysiotherapie vooral preventief. Bekkenfysiotherapie voorkomt bekkenpijn en bekkenbodemproblemen zoals ongewenst urineverlies.

 Voor welke klachten is bekkenfysiotherapie effectief?

Bekkenfysiotherapie is effectief als u last heeft van:

  • Ongewild verlies van urine en ontlasting;
  • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen of te ontlasten, veel te vaak moeten plassen;
  • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • Pijn of ongemak na verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus of geslachtsdelen;
  • Seksuele problematiek die samenhangt met de werking van de bekkenbodem;
  • Voor of na operaties in de onderbuik;
  • Bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rond zwangerschap en bevalling;
  • Stuitklachten.

Wordt goed geholpen. Regels worden strikt in acht genomen.

thumb Jolanda Hardenbol
maart 4, 2021

(Translated by Google) A very good and professional physio practice. They listen carefully and ask questions about the complaints. If necessary, the treatment is adjusted. Informal and accessible atmosphere. In short, highly recommended. (Original) Een zeer goede en professionele fysio praktijk. Er wordt goed geluisterd en doorgevraagd mbt de klachten. Indien nodig wordt de behandeling aangepast. Informele en laagdrempelige sfeer. Kortom een aanrader.

thumb Arjan K
september 24, 2021

Weken met pijn en krachtverlies in mijn arm gelopen. Bij het maken van een afspraak kon ik snel terecht! Met enkel uitleg qua klachten wist Jasper al direct wat er aan de hand was. Met letterlijk een aantal bewegingen in nog geen 5 minuten tijd, kwam er een warm en tintelend gevoel door mijn onderarm en hand en kon ik direct weer kracht zetten! Bij een volgend 'mankement' kom ik zeker direct bij hem terug! Bedankt en hopelijk tot niet snel ziens 😃

thumb De Mu
april 11, 2021

Hoe gaat bekkenfysiotherapie in zijn werk?

Tijdens een eerste afspraak wil de bekkenfysiotherapeut eerst meer inzicht krijgen in uw bekkenklachten of daaraan gerelateerde klachten. U kunt onder andere vragen krijgen als: Wanneer zijn uw klachten ontstaan? Wanneer treden uw klachten vooral op? Wat doet uw klachten toe- of afnemen? Vervolgens onderzoekt onze bekkenfysiotherapeut waar de klachten vandaan komen. Het kan zijn dat de klachten op een andere plek in uw lichaam zijn ontstaan. Vanuit de vraagstelling en het onderzoek, wordt een diagnose vastgesteld. Aan de hand van de diagnose wordt samen met u een behandelplan opgesteld. 

Hoe ziet een bekkenfysiotherapie behandeling eruit?

De bekkenfysiotherapeut richt zich tijdens de behandeling zelf vooral op preventie en voorlichting. Veel klachten ontstaan namelijk door onwetendheid en een verkeerde manier van plassen of ontlasten. Daarnaast wordt u door de bekkenfysiotherapeut gecoacht, begeleid en behandeld.

Wordt bekkenfysiotherapie vergoed door uw zorgverzekeraar?

Bekkenfysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt, hangt af van het aanvullende pakket dat u bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Dit kunt u onder andere terugvinden in uw polisvoorwaarden. 

Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie, mits behandeld door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut, wordt voor negen behandelingen vergoed uit de basisverzekering, door alle zorgverzekeraars. De zorg vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. 

Wie zijn de bekkenfysiotherapeuten van FS Fysio?

Voor bekkenfysiotherapie kunt u terecht bij een van onze drie geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Dit zijn Jolanda van Haeften, Lisette Ros en Valerie Lie. Zij werken in het Ijsselandziekenhuis of in overleg in een van onze andere vestigingen. Onze fysiotherapeut Melanie de Groot is ook in bekkenklachten gespecialiseerd, zij ondersteund haar collega’s met manueeltherapie/ bekkentherapie en biedt tevens Zwangerfit®. Heeft u veel pijnklachten of bent u net bevallen? Dan kunt u een bekkenfysiotherapie behandeling aan huis krijgen. 

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Meer informatie over wat de bekkenfysiotherapeut voor u kan betekenen

Maak een afspraak