Bent u op zoek naar Sportfysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

Heeft u last van uw bekken tijdens of na uw zwangerschap? Overgangsklachten? Te maken met ongewild urineverlies? Of moeite om naar de wc te gaan? Dit zijn slechts enkele bekkenklachten, waarbij bekkenfysiotherapie uitkomst kan bieden. Met bekkenfysiotherapie leert onze bekkenfysiotherapeut Annemarie Rozendaal u uw bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te gebruiken. U kunt voor bekkenfysiotherapie terecht op onze fysiotherapie locatie aan de Fascinatio Boulevard 1124 in Capelle aan den IJssel.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is binnen FS fysio de specialisatie die zich richt op preventie, voorlichting en behandeling van (sport-) blessures. De sportfysiotherapeuten bij FS Fysio hebben in het verleden zelf op niveau gesport en door vak interesse hebben zij zich verder ontwikkeld. Door ervaring weten zij hoe de sporter denkt en leeft maar ook hoe het lichaam reageert op bepaalde prikkels in training, wat er gebeurd tijdens het sporten, hoe blessures ontstaan en deze behandeld moeten worden. De sportfysiotherapeut behandeld daarom ook regelmatig binnen de context van uw sport, bijvoorbeeld op het voetbalveld of op de tennisbaan. Dit is in het kader van een optimale return to play. Maar niet alleen de (top-) sporters zijn welkom bij de sportfysiotherapeut. Ook doelgroepen als ouderen en kinderen, bij wie bewegen onderdeel is van de behandeling. De sportfysiotherapeut behandeld vanuit functie en kijkt naar het gehele beweegpatroon. Zo behandeld hij niet alleen op herstel van bijvoorbeeld uw knieblessure maar kijkt hij ook naar de regio’s daarom heen om zo de eventuele zwakke plekken in de ketting van bewegen op te sporen en te verbeteren. Hierdoor neemt de kans op een terugval af en kunt u weer snel met plezier sporten/bewegen.

Sportnetwerk

Bij FS Fysio geloven wij er in dat plezier voor op moet kunnen staan in de sport die je doet maar soms gaat dit niet door bijvoorbeeld een vervelende blessure. Daarom heeft FS Fysio een sportnetwerk opgezet waarbij het contact tussen speler, therapeut en trainer is en steeds verder word geoptimaliseerd. Door een goede communicatie tussen de betrokken partijen is in veel gevallen een sneller return to play en is de kans op een terugval of een recidief verminderd. De sportfysiotherapeuten van FS Fysio zijn dan ook regelmatig op de sportvelden of op de vereniging aanwezig voor inloopspreekuren, revalidatie of voorlichting. Door persoonlijke aandacht en laagdrempelig advies proberen wij ons steentje bij te dragen aan het blessurevrij houden van de Capelse sporter. Mocht er toch sprake zijn van een blessure doen wij er alles aan u zo snel mogelijk weer te laten trainen en spelen. Dit kan door bijvoorbeeld beweeganalyses, sportspecifieke revalidatie op de ondergrond waar u normaal op speelt.

  5 star review  Blij met deze praktyk ik kom er al jaren ben blij met mijn fysiotherapeut Bobby hij verteld precies wat er met je aan de hand is legt het goed uit en geeft je de juiste behandeling.

  thumb Nadia Wattimena
  2/10/2020

  5 star review  kwam in oktober 2017 met flinke rugklachten(hernia) bij FSFysio Jasper. Nu maart 2018 zijn klachten grotendeels verdwenen. Goede samenwerking, fijn contact en uitleg

  thumb Leo van den Berg
  3/01/2018

  5 star review  Door goede behandelingen en sportadvies zonder problemen mijn sportcarrière kunnen doorlopen.

  thumb Vincent Blok
  7/27/2020

Hoe gaat bekkenfysiotherapie in zijn werk?

Tijdens een eerste afspraak wil onze bekkenfysiotherapeut Annemarie eerst meer inzicht krijgen in uw bekkenklachten of daaraan gerelateerde klachten. U kunt onder andere vragen krijgen als: Wanneer zijn uw klachten ontstaan? Wanneer treden uw klachten vooral op? Wat doet uw klachten toe- of afnemen? Vervolgens onderzoekt onze bekkenfysiotherapeut waar de klachten vandaan komen. Het kan zijn dat de klachten op een andere plek in uw lichaam zijn ontstaan. Vanuit de vraagstelling en het onderzoek, wordt een diagnose vastgesteld. Aan de hand van de diagnose wordt samen met u een behandelplan opgesteld. 

Hoe ziet een bekkenfysiotherapie behandeling eruit?

Onze bekkenfysiotherapeut Annemarie richt zich tijdens de behandeling zelf vooral op preventie en voorlichting. Veel klachten ontstaan namelijk door onwetendheid en een verkeerde manier van plassen of ontlasten. Daarnaast wordt u door Annemarie gecoacht, begeleid en behandeld.

 Wordt bekkenfysiotherapie vergoed door uw zorgverzekeraar?

Bekkenfysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt, hangt af van het aanvullende pakket dat u bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Dit kunt u onder andere terugvinden in uw polisvoorwaarden. 

Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie, mits behandeld door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut, wordt voor negen behandelingen vergoed uit de basisverzekering, door alle zorgverzekeraars. De zorg vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. 

Wie zijn de bekkenfysiotherapeuten van FS Fysio?

Voor bekkenfysiotherapie kunt u terecht bij Bekkenfysiotherapeut Annemarie Rozendaal van FS Fysio. Zij werkt aan de Fascinatio Boulevard 1124 in Capelle aan den IJssel. Onze fysiotherapeut Melanie de Groot is ook in bekkenklachten gespecialiseerd en verzorgt Zwangerfit®.  Hebt u veel pijnklachten of bent u net bevallen? Dan kunt u een bekkenfysiotherapie behandeling aan huis krijgen. 

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak