Heeft u last van enkelklachten?

Door de enkel gaan kan behoorlijk vervelend zijn. Soms zo erg dat u (tijdelijk) stopt met sporten of het plezier verliest in sporten. Er zijn meerdere soorten enkelklachten en deze moeten we niet onderschatten. Te lang doorlopen met klachten kan onnodig lang last van de enkel geven. Soms zijn de klachten kortdurend en verdwijnen ze snel, maar afhankelijk van het type klacht kan dit ook langer duren.

Wat zijn oorzaken van de enkelklachten?

Dit kan heel uiteenlopend zijn. Maar meestal wordt de blessure in stand gehouden door een disbalans of door een compensatie. Dit kan bijvoorbeeld komen door dat u te snel weer bent gaan sporten.

Welke klachten komen vaak voor bij de enkel?

Enkelklachten zijn er in vele verschillende vormen. Soms is er een stekende pijn achter of ronde de buitenkant van de voet als gevolg van een verzwikking, maar ook een zeurend gevoel aan de voorkant van de voet of een stijf gevoel in de enkel. Alle soorten klachten verdienen een unieke aanpak want geen klacht maar ook geen enkel is dezelfde.

Wordt goed geholpen. Regels worden strikt in acht genomen.

thumb Jolanda Hardenbol
maart 4, 2021

Echt weer super geholpen erg professioneel en weer van me klachten af ????

thumb Eugene Botermans
juli 27, 2020

Na jarenlang door fysiotherapeuten behandeld te zijn geweest zonder resultaat, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Jasper Bier. Binnen 2 maanden waren mijn klachten d.m.v. spieroefeningen geheel verdwenen. Daarom zijn meerdere fysio behandelingen per week nu niet meer nodig. Ik ben weer klachten vrij!!

thumb Dominique Berkouwer
september 15, 2021

Wat kan fysiotherapie betekenen bij enkelklachten?

Wij maken graag samen met u een plan. Deze is altijd afgestemd op uw persoonlijke vraag. Samen bespreken wij met u de klachten, onderzoeken de enkel en kijken ook naar de manier hoe u beweegt. De ervaring leert dat de klacht veelal een gevolg is en wij zoeken samen met u graag naar de oorzaak aan zodat u daarna weer met veel plezier het sporten weer kan oppakken.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?

Heeft u last van enkelklachten en wilt u een afspraak maken bij een fysiotherapiepraktijk in Capelle aan den IJssel? Dan bent u bij FS Fysio aan het goede adres! U kunt via onderstaand contactformulier eenvoudig en snel contact met ons opnemen. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om de afspraak te maken. U kunt ons ook mailen of bellen.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak