Heeft u uw voorste kruisband gescheurd?

Een voorste kruisband scheuren is een zware blessure welke soms onderschat wordt. Soms volgt er een operatie maar soms ook niet. In beide gevallen volgt er een lang revalidatietraject van 9 tot soms 15 maanden. In dit traject wordt er veel meer gevraagd dan alleen oefeningen doen bij de fysiotherapeut. Er zullen ook veel keuzes gemaakt moeten worden.

Wat zijn oorzaken van een voorste kruisband blessure?

De oorzaak van de blessure is bij iedereen anders, maar ook de weg naar herstel is voor iedereen verschillend. Zeker bij een langdurig traject zoals bij het herstellen na het scheuren van uw kruisband is er geen universele weg.

Hoe kan (sport)fysiotherapie helpen bij een voorste kruisband blessure?

Doormiddel van testen, meten en het bespreken van de persoonlijke doelen wordt het plan gemaakt. Een belangrijk aspect in het plan is de fase van acceptatie dat op dat moment een aantal dingen misschien niet gaan zoals ze hiervoor gingen. De gespecialiseerde therapeuten van FS Fysio helpen ook hierbij. Daarna wordt er aan de hand van een persoonlijk en gedetailleerd stappenplan toegewerkt naar de volgende doelstelling. Waar nodig sturen de therapeuten bij. Veelal ben je minimaal twee keer per week bij de fysiotherapeut te vinden. In het laatste fase van de revalidatie gaat, indien passend in het plan, de therapeut ook mee het speelveld op van de sport welke u beoefent.

  5 star review  Door goede behandelingen en sportadvies zonder problemen mijn sportcarrière kunnen doorlopen.

  thumb Vincent Blok
  juli 27, 2020

  5 star review  Zeer prettige benadering, houden mijn klachten goed in het oog en stemmen daar de behandeling direct op af. Locatie biedt tal van training mogelijkheden. Zeer persoonlijke benadering

  thumb Henk Klein
  oktober 8, 2021

  5 star review  Wordt goed geholpen. Regels worden strikt in acht genomen.

  thumb Jolanda Hardenbol
  maart 4, 2021

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling in Capelle aan den IJssel?

Neem contact op met FS Fysio en geef aan dat u een afspraak wilt met een kniespecialist. Het eerste bezoek bestaat uit een uitgebreide intake waarbij we met elkaar goed kunnen doornemen wat realistisch is en wat de persoonlijke doelstellingen zijn. Ook is het een uitgelezen moment om te kijken of er de spreekwoordelijke “klik” er is want het traject is immers lang!

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak