Wat is eHealth voor fysiotherapie?

Wij bieden ook zorg op afstand. Zo houden wij onder andere consulten via videobellen. Hierbij kunnen we u voorzien van adviezen om uw klachten te verminderen. Maar ook een online oefenprogramma, met instructievideo’s, behoort tot de mogelijkheden!

Hoe werkt e-Health bij fysiotherapie?

  • Via contact met de praktijk maakt u een afspraak voor online advies
  • Wij bellen u door middel van een videocall.
  • Gaat het om een eerste afspraak, dan inventariseren wij eerst uw klacht en voorzien u van passend advies.
  • Bij een reeds bestaande behandeling bekijken we samen uw voortgang van de klacht en breiden waar mogelijk de behandeling uit.
  • Wanneer u thuis kunt oefenen, verzorgen wij voor u een handig oefenschema. Hierbij download u een app en ziet u door middel van video’s en beschrijvingen hoe u de oefening(en) kunt uitvoeren.
  • Door een terugkoppeling in de app houdt u en wij uw progressie nauwlettend in de gaten.

Physitrack, onderdeel van onze werkwijze

Wij begeleiden onze patiënten met het verminderen van hun pijn en om er vanaf te komen.
Wij maken gebruik van het online coachingsprogramma Physitrack en de bijbehorende PhysiApp. Dit is een beveiligde verbinding, waarmee wij jou kunnen begeleiden vanuit huis.
Onze patiënten hebben toegang tot de PhysiApp, waardoor je een eigen omgeving hebt.
Hierin zie je jouw behandelplan en oefeningen, waarmee je thuis aan de slag kunt. Door het gebruik van de PhysiApp kunnen wij volgen of je je huiswerkoefeningen doet en wat jouw voortgang is.

Waarom zijn onze patiënten hier zo tevreden over?

Het komt wel eens voor, dat je de oefeningen van je consult bent vergeten of dat er ineens vragen te binnen schieten. Normaal gesproken wacht je dan tot je volgende consult. Dit zien wij als een verloren week. Door het gebruik van PhysiApp hebben onze patiënten hier geen last meer van. Al jouw huiswerkoefeningen zijn met een voorlichting terug te vinden in de PhysiApp. Door de instructievideo’s kun je precies zien hoe je de oefening moet uitvoeren.
Ook bevat de PhysiApp een chatfunctie, waardoor je de mogelijkheid hebt om eerder jouw vragen aan ons te stellen. Wij proberen om binnen 24 uur jou te voorzien van een antwoord.

Behandeling op afstand

Het kan zijn dat jouw klacht goed te behandelen is op afstand. In overleg besluiten we om over te gaan op een online consult met de PhysiApp. De online behandeling staat gelijk aan een reguliere behandeling en wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar.
Met het gebruik van de PhysiApp kunnen we met de video-verbinding samen in gesprek gaan, de oefeningen bekijken en jou hierin begeleiden.

Door goede behandelingen en sportadvies zonder problemen mijn sportcarrière kunnen doorlopen.

Vincent Blok Avatar Vincent Blok
juli 27, 2020

Zeer prettige benadering, houden mijn klachten goed in het oog en stemmen daar de behandeling direct op af. Locatie biedt tal van training mogelijkheden. Zeer persoonlijke benadering

Henk Klein Avatar Henk Klein
oktober 8, 2021

Weken met pijn en krachtverlies in mijn arm gelopen. Bij het maken van een afspraak kon ik snel terecht! Met enkel uitleg qua klachten wist Jasper al direct wat er aan de hand was. Met letterlijk een aantal bewegingen in nog geen 5 minuten tijd, kwam er een warm en tintelend gevoel door mijn onderarm en hand en kon ik direct weer kracht zetten! Bij een volgend 'mankement' kom ik zeker direct bij hem terug! Bedankt en hopelijk tot niet snel ziens 😃

De Mu Avatar De Mu
april 11, 2021

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Pomodoro

Pomodoro

Pomodoro (app)– bekend als Italiaanse kookwekker, dit is een app die kan helpen om je werkproductiviteit te verbeteren maar wordt ook regelmatig ingezet als middel om bewust te zijn van hoe lang je achter je computer zit. Na 30 minuten (instelbaar) geeft het een seintje dat de tijd om is en dan kan je even gaan staan/lopen/bewegen

Water reminder

Water reminder

Waterherinnering (app) – Deze app een herinnering of je gedurende de dag voldoende hebt gedronken.

Upright go 2

Upright go 2

Upright go 2 (gadget + app) – een klein apparaatje dat je op je bovenrug plat, dit meet de stand van je bovenrug. Zit je veel in elkaar gezakt zal het middels een trilling laten weten dat je rechtop moet zitten. “Er is geen slechte houding” maar door het rechtop zitten train je wel de bovenrugspieren.

Rugbrace

Een rugbrace (brace) – dit wordt soms wel eens gebruikt om de houding te verbeteren. Een fysiotherapeut is hier vaak geen voorstander van. Het verbeterd weliswaar de houding maar omdat dit door een brace gebeurd, helpt het alleen als de brace gedragen word, sterker nog: langdurig gebruik zal eerder zorgen dan de spieren slapper worden.

Physiapp

Physitrack (app) – deze wordt vaak door fysiotherapeuten meegegeven met specifieke oefeningen die je kan doen bij bepaalde specifieke kwalen of blessures.

ASR vitality

ASR vitality

a.s.r. Vitality (app) – Stel je beweeg doelen in en wordt beloont als je je doelen haalt.

Stappenteller

Stappenteller

Stappenteller (telefoon / smartwach) – Bijna elke telefoon of smartwatch heeft wel een standaard stappenteller ingebouwd. Kom je gedurende de dag wel aan je doel van voldoende stappen (8.000 stappen per dag is een mooi doel).

Ommetje lopen

Ommetje lopen (app) – Een app van de hersenstichting met als doel om meer te bewegen. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

30-dagen challange

30-dagen challange

de 30-dagen challange (app) – Er zijn diverse apps met 30 dagen uitdagingen. Wil je meer sporten/bewegen maar geen om naar een sportschool te gaan. Gebruik een dergelijke app om een doel te stellen voor een bepaalde maand. Nog leuker: maak er een competitie van onder de collega’s

Maak een afspraak