Bent u op zoek naar kinder-manueeltherapie in Capelle aan den IJssel?

Een baby die veel huilt, overstrekt of een duidelijke voorkeurshouding heeft, een kind met driftbuien… als ouder kan het je tot wanhoop drijven. Want wat is er aan de hand? Meestal heb je al van alles geprobeerd en lijken de symptomen onverklaarbaar. Het kan duiden op problemen in de stand of functie van de bovenste nekgewrichten.

Wat is kinder-manueeltherapie?

Een kinder-manueeltherapeut is een fysiotherapeut die zich specifiek richt op manuele therapie bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Manuele therapie bij zuigelingen en kinderen wordt door een geregistreerd kinder-manueeltherapeut toegepast.

Samenwerkingen bij kinder-manueeltherapie

In verband met mogelijk meer afwijkende verschijnselen in de motoriek, werken wij waar nodig nauw samen met kinderfysiotherapeuten, huisartsen, consultatiebureau-artsen en kinderartsen. Dit om de behandeling ook in therapeutisch opzicht optimaal te laten verlopen. Kortom, uw kind is bij ons altijd in vertrouwde handen.

Hoe ziet de behandeling er bij kinder-manueeltherapie eruit?

Tijdens de eerste afspraak gaan wij op zoek naar de oorzaak van de klachten. Is er sprake van een bewegingsbeperking? Dan behandelen wij meteen. Eén behandeling van onze manueel therapeut is meestal al een verademing voor uw kind; gemiddeld zijn drie tot vijf behandelingen voldoende. Vanzelfsprekend werken wij met zachte mobiliserende technieken om de beperkte nekfunctie te herstellen. Om uw kind een zo vertrouwd en prettig mogelijk gevoel te geven, vragen wij u als ouder om tijdens de sessie(s) aanwezig te zijn.

Na jarenlang door fysiotherapeuten behandeld te zijn geweest zonder resultaat, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Jasper Bier. Binnen 2 maanden waren mijn klachten d.m.v. spieroefeningen geheel verdwenen. Daarom zijn meerdere fysio behandelingen per week nu niet meer nodig. Ik ben weer klachten vrij!!

thumb Dominique Berkouwer
september 15, 2021

(Translated by Google) Great help at FS Physio. Complaint that I had been dealing with for a year has disappeared like snow in the sun. (Original) Geweldig geholpen bij FS Fysio. Klacht waar ik al een jaar mee rondliep is verdwenen als sneeuw voor de zon.

thumb Rob DeHair
september 24, 2021

Weken met pijn en krachtverlies in mijn arm gelopen. Bij het maken van een afspraak kon ik snel terecht! Met enkel uitleg qua klachten wist Jasper al direct wat er aan de hand was. Met letterlijk een aantal bewegingen in nog geen 5 minuten tijd, kwam er een warm en tintelend gevoel door mijn onderarm en hand en kon ik direct weer kracht zetten! Bij een volgend 'mankement' kom ik zeker direct bij hem terug! Bedankt en hopelijk tot niet snel ziens 😃

thumb De Mu
april 11, 2021

Voor welke symptomen is kinder-manueeltherapie effectief bij zuigelingen?

 • Onverklaarbaar huilen of krijsen
 • Huilen bij aan- en uitkleden
 • Scheve lichaamshouding
 • Duidelijke voorkeurshouding
 • Scheef of afgeplat hoofdje
 • Kindje gooit hoofd achterover (overstrekken)
 • Onrustige slaaphouding (of meerdere keren huilend wakker per nacht)
 • Moeilijk slikken, makkelijk overgeven

Voor welke symptomen is kinder-manueeltherapie effectief bij kinderen?

 • Achterblijvende ontwikkeling
 • Verminderde fijne- & grove motoriek
 • Onverklaarbare driftbuien, snel boos
 • Evenwichtsproblemen (snel vallen of struikelen)
 • Regelmatig hoofdpijn
 • Concentratieproblemen

Ook kan er sprake zijn van een onrustige baby als gevolg van klachten in het wervelkolomgedeelte, gelegen tussen de schouderbladen. Van hieruit treden de zenuwbanen uit naar de maag en darm. Deze kunnen mogelijk een rol spelen bij reflux*, verborgen reflux, darmkolieken en ontlastingsproblemen.

* Reflux: het terugvloeien van maagvocht naar de slokdarm, waarbij zuurbranden kan optreden.

Eén of meer van bovenstaande problemen kan duiden op een functiestoornis in de nekwervelkolom, ook wel bekend als het KISS- of KIDD-syndroom. Als wordt vastgesteld dat er inderdaad sprake is van een functiebeperking in de nekgewrichten, dan kan manuele therapie een behandelmethode zijn om uw kind zo spoedig mogelijk van zijn/haar klachten af te helpen.

Wordt kinder-menueeltherapie vergoed door uw zorgverzekeraar?

U heeft geen verwijzing nodig van uw consultatiebureau of huisarts. Heeft u wel een verwijzing? Neem deze dan mee bij uw eerste afspraak. Kinder-manueeltherapie wordt volledig vergoed vanuit het basispakket. Na de behandeling zit uw kind weer beter in z’n vel, kan zich weer vrijuit bewegen én ontwikkelen!

Wat zijn de risico’s bij kinder-manueeltherapie?

Volgens het Nederlandse EWMM-register voor kinder-manueeltherapeuten zijn de afgelopen 15 jaar geen negatieve bijwerkingen opgetreden bij behandelingen van zuigelingen en kinderen.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak