Heeft u last van nekpijn?

Pijn in uw nek kan acuut ontstaan of langzaam beginnen en steeds erger worden. Er zijn verschillende oorzaken voor nekpijn. De juiste oplossing om van uw nekpijn is daarom ook vaak complex. Wij bevelen daarom altijd aan om bij nekpijn een fysiotherapie afspraak te maken. Verschillende therapeuten bij FS Fysio zijn hier in gespecialiseerd. Hieronder leest u meer over de oorzaken, gevolgen en de behandeling van nekpijn klachten. Ook leest u hoe FS fysio u hierbij kan helpen.

Wat zijn oorzaken van nekpijn?

De oorzaak van nekpijn kan erg verschillen. De meest bekende zijn nekpijn als gevolg van een ongeval of een slechte werkhouding. Maar ook factoren als slechte lichamelijke conditie, zwaar lichamelijk werk of het hebben van andere aandoeningen zoals schouderklachten of longklachten. Daarnaast moet je rekening houden dat ook factoren zoals stress en (mentale) spanningen een vergrootte kans geven op nekpijn.

Wanneer moet u zich zorgen maken over nekpijn?

Nekpijn is regelmatig hinderlijk maar zelden ernstig. In meer dan 95% van de gevallen is er geen specifike oorzaak of onderliggend lijden. Tijdens het eerste bezoek aan FS Fysio zullen we dit dan ook in kaart brengen alvorens te tot een eventuele behandeling over zullen gaan.

Welke klachten komen voor bij nekpijn?

Nekpijn kan gepaard gaan met symtomen zoals stijfheid in de nek en schouders en beperkte beweeglijkheid kunnen ook voorkomen. De pijn die u voelt is zeurend en kan heel hevig zijn. De pijn kan ook uitstralen naar één of beide schouders, bovenarmen of soms zelfs de onderarmen.

Hoe kan (manuele) fysiotherapie helpen bij nekpijn?

De aanpak is altijd in beweging proberen te blijven. Bij FS Fysio zullen we door mobilisatie of manipulatie toe te passen de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, advies geven over (werk)houding, sporten en zullen we samen oefeningen doornemen die jouw kracht en soepelheid bevorderen. Hiervoor proberen we zo veel mogelijk gebruik te maken van een gepersonailiseerd e-health programma.

Weken met pijn en krachtverlies in mijn arm gelopen. Bij het maken van een afspraak kon ik snel terecht! Met enkel uitleg qua klachten wist Jasper al direct wat er aan de hand was. Met letterlijk een aantal bewegingen in nog geen 5 minuten tijd, kwam er een warm en tintelend gevoel door mijn onderarm en hand en kon ik direct weer kracht zetten! Bij een volgend 'mankement' kom ik zeker direct bij hem terug! Bedankt en hopelijk tot niet snel ziens 😃

thumb De Mu
april 11, 2021

Echt weer super geholpen erg professioneel en weer van me klachten af ????

thumb Eugene Botermans
juli 27, 2020

(Translated by Google) Super helped. (Original) Super geholpen.

thumb Marion Claes
oktober 15, 2020

Hoe kan psychosomatische fysiotherapie?

Wanneer stress of spanning een belangrijke rol speelt op de nekklachten zal een van onze psychosomatische fysiotherapeuten betrokken worden, zij kunnen u helpen om bewust te worden van de spanning in het lichaam. Middels ontspanningstechnieken, waaronder ademhalingsoefeningen, helpen zij u de gevolgen van de spanning of stress te verminderen.

Afspraak maken voor een nekpijn behandeling in Capelle aan den IJssel?

Heeft u last van nekpijn? Wilt u een afspraak maken bij een fysiotherapiepraktijk in Capelle aan den IJssel? Dan bent u bij FS Fysio aan het goede adres! U kunt via onderstaand contactformulier eenvoudig en snel contact met ons opnemen. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om de afspraak te maken. U kunt ons ook mailen of bellen.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak