Oncologische revalidatie bij FS Fysio

Oncologische (pre-)revalidatie heeft als doel u te ondersteunen voor, tijdens en na de behandeling bij kanker. Dit kan door te werken aan uw fysieke conditie, maar er is ook aandacht voor andere klachten die veel voorkomen, zoals: veranderingen in gewicht of eetlust, pijn, verminderde energie, somberheid en angst of lymfoedeem. Samenwerking met diëtist, ergotherapeut, logopedist, oedeemtherapeut, psycholoog en/of psychosomatisch fysiotherapeut kan dan heel waardevol zijn. Zo kunt u met veel verschillende hulpvragen terecht.

De oncologische revalidatie kan op verschillende plaatsen gedaan worden; in de eerste of in de tweede lijn. De tweede lijn betekent revalidatie onder begeleiding van de revalidatiearts met een team met verschillende zorgverleners. In de eerste lijn is er geen begeleiding van een revalidatiearts, maar volgt u revalidatie bij verschillende paramedici.

Hoe ziet oncologische revalidatie bij FS Fysio eruit?

Bij FS Fysio zijn drie oedeemfysiotherapeuten, een oncologiefysiotherapeut en een psychosomatisch fysiotherapeut werkzaam. Zij zijn primair betrokken bij de oncologische revalidatie. De intake wordt altijd gedaan door de oncologiefysiotherapeut. Deze heeft een masteropleiding afgerond in de oncologie.

Aan de hand van uw voorgeschiedenis, ervaren problemen en hulpvraag wordt een behandelplan met u opgesteld. Daarin wordt ook gekeken welke andere disciplines u nodig heeft. Naast de oedeemfysiotherapeuten en psychosomatisch fysiotherapeut, wordt er in de praktijk ook vaak samengewerkt met de bekkenfysiotherapeuten (bij tumoren aan de geslachtsorganen of in de buikholte). Ook kan er samengewerkt worden met de orofaciaalfysiotherapeut bij tumoren in het hoofd-hals of maaggebied.

Buiten de praktijk wordt samengewerkt met de omliggende ziekenhuizen, Rijndam Revalidatie, dietist, ergotherapeut, psycholoog, logopedist en het inloophuis.

Voor een uitgebreider inzicht in de samenwerking met deze disciplines, kijkt u eens op: www.fysiobijkanker.nl.

 

Alle betrokken zorgverleners zijn gespecialiseerd in oncologie of hebben aanvullende nascholing gevolgd. Zo bent u altijd bij de juiste specialist.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op of lees verder op www.fysiobijkanker.nl.

 

Voor vergoedingen geldt dat onder bepaalde voorwaarden de oncologische revalidatie en oedeemfysiotherapie vergoed worden uit de basisverzekering.

(Translated by Google) Great help at FS Physio. Complaint that I had been dealing with for a year has disappeared like snow in the sun. (Original) Geweldig geholpen bij FS Fysio. Klacht waar ik al een jaar mee rondliep is verdwenen als sneeuw voor de zon.

thumb Rob DeHair
september 24, 2021

Echt weer super geholpen erg professioneel en weer van me klachten af ????

thumb Eugene Botermans
juli 27, 2020

(Translated by Google) Super helped. (Original) Super geholpen.

thumb Marion Claes
oktober 15, 2020

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een behandeling?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met FS Fysio door te mailen naar sonja@fsfysio.nl of door te bellen naar 010 – 451 65 39.

Maak een afspraak