Sonja de Vlaming

Mijn naam is Sonja de Vlaming. In juni 2018 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Sinds het 2e jaar van de basisopleiding is mijn interesse gericht op oedeem- en oncologiefysiotherapie. Sinds 2019 heb ik de opleiding tot oedeemfysiotherapeut afgerond en in september 2019 ben ik gestart met de masteropleiding tot oncologie fysiotherapeut aan Avans+ in Breda. Deze master heb ik met goed resultaat afgerond in juni 2022. In mijn thesisonderzoek heb ik de diagnostiek van het Axillary Web Syndrome bij borstkanker gestandaardiseerd.

Als oedeem- en oncologiefysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in de fysiotherapeutische behandeling van oedeem o.a. als gevolg van de oncologische behandeling. Daarnaast ben ik ook opgeleid om u te ondersteunen in de behandeling van andere vormen van oedeem. Vanuit mijn ervaring met de oncologie en daaraan gebonden opleiding, hoop ik u op een voor u waardevolle manier te mogen ondersteunen. De kracht van de behandeling voor oncologie zit mijns inziens in de mogelijkheid om u op elk gewenst moment in uw traject veilig te kunnen behandelen. Dat betekent zowel voor (pre-operatief), tijdens de medische behandelingen als in de termijn erna. Binnen de therapie zullen we aandacht besteden aan uw klachten die al dan niet uitwerking hebben op uw dagelijks leven, hobby’s en sportieve/werkgerichte activiteiten.

Ik geloof er sterk in dat een fysiotherapeutische behandeling een samenwerking zou moeten zijn tussen cliënt en therapeut. U, uw doelen, mening en hulpvraag staan voor mij centraal. Een basis van vertrouwen is voor mij belangrijk, daarom besteed ik aan de eerste kennismaking graag een uur. Ik help u graag om zelf weer grip op de klachten te krijgen zodat u niet alleen aan uw korte termijn doelen kunt werken, maar ook zelfstandig aan uw lange termijn doelen.

In het dagelijks leven houd ik ervan om bezig te zijn met fotografie, voeding en bewegen. Ik doe aan pilates en HIIT en zorg ervoor dat ik voldoende tijd vrijhoud om lekker en gezond te koken.

Mijn interesses / vakgebieden:

  • Oedeemfysiotherapie
  • Oncologiefysiotherapie