Sarina Terlouw

Mijn naam is Sarina Terlouw. Sinds 2013 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Tijdens mijn studie en stage ben ik geïnteresseerd geraakt in de oncologische revalidatie en de oedeemtherapie. Dit heeft mij doen besluiten de opleiding ‘manuele lymfdrainage ad modum vodder’ te volgen en begin 2015 heb ik deze met succes afgerond, waarna ik aan de slag kon als oedeemtherapeut. Sinds 2018 ben ik bevoegd om therapeutisch elastische kousen aan te meten, dit is een mooie aanvulling voor de oedeem behandelingen.

Op de middelbare school wist ik al dat ik fysiotherapie wilden gaan studeren. Het mooie aan het vak vind ik dat er achter elke klacht een persoonlijk verhaal zit, en dit maakt elke behandeling weer anders en uniek. Het bieden van een luisterend oor vind ik dan ook erg belangrijk, dit geldt zeker binnen de oncologie. Bij de behandeling van oedeem is allereerst reductie en stabilisatie van omvang het belangrijkste maar ook zelfredzaamheid. Graag leer ik u hoe u omgaat met het hebben van oedeem en hoe u hier zelf invloed op uit kunt oefenen.

Binnen FS Fysio zijn meerder collega’s werkzaam die gespecialiseerd zijn in de behandeling van oncologie patiënten. Wij werken nauw met elkaar samen om u zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het ziekteproces. Samen kun je meer dan alleen.

In mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken om taarten en andere lekkernijen te bakken, om deze dan te delen met partner, kinderen, familie en vrienden. Buiten zijn in de natuur vind ik fijn. Een lekker stuk wandelen met de hond en af en toe paardrijden is voor mij ontspanning en geeft mij energie. Ook werk ik graag in de tuin, een eigen moestuin staat nog op mijn wensenlijstje.

Mijn interesses / vakgebieden:

  • Oncologiefysiotherapie
  • Medical taping
  • Oedeemtherapie
  • Aanmeten therapeutische kousen