Mélanie de Groot

In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik ben toen direct aan het werk gegaan als fysiotherapeut en door gaan studeren voor master manueel therapeut. Sinds 2009 kan ik deze mooie specialisatie toevoegen aan mijn werkzaamheden. Tijdens deze studie raakte ik zwanger van onze eerste dochter. Ik miste toen een proactieve begeleiding rondom het fit blijven tijdens de zwangerschap. Toen ben ik mij gaan verdiepen in het begeleiden van zwangere vrouwen in de praktijk. Dit doe ik nu sinds 2010 vol passie. Constant blijf ik mij verdiepen in de begeleiding van vrouwen in deze bijzondere fase van hun leven en kan naast mijn professionele kennis ook putten uit mijn persoonlijke ervaring.

Verder zie ik in de praktijk veel wervelkolom gerelateerde klachten. Als manueel therapeut vind ik het een uitdaging om samen in kaart te brengen waardoor de klachten nou ontstaan. Ik vind het mooi dat er binnen ons vak ruimte is om naast het fysieke deel ook een luisterend oor te kunnen bieden en zo samen een plan te kunnen maken, zodat iemand weer grip kan krijgen op de situatie.

Ik ben Mélanie, getrouwd met Maurice en moeder van 4 meiden. Naast mijn werk vind ik tijd met mijn gezin, familie en vrienden ontzettend waardevol. Zo ga ik graag uiteten, sporten, maar ook piano spelen en in de keuken staan vind ik leuk.

Mijn interesses / vakgebieden:

  • Zwangerschap
  • Wervelkolom gerelateerde klachten
  • Bekkenklachten
  • Lage rugpijn