Maurice de Groot

Al op 16 jarige leeftijd vertrok ik naar Zeeland voor de opleiding CIOS te Goes. Ondanks de ontzettend leuke opleiding miste ik iets om uiteindelijk in het werkveld mee aan de slag te gaan. Hierop volgde het besluit om aan de Hogeschool Rotterdam Fysiotherapie te gaan studeren. “Vooral in de stageperiode groeide mijn enthousiasme voor het vak meer en meer”. In 2005 rondde ik de opleiding af. Ook het ondernemerschap zit in mijn bloed. Ik wist al vroeg: “Ooit heb ik mijn eigen praktijk voor fysiotherapie”. In 2007 nog geen twee jaar na mijn afstuderen kwam de kans om deze ambitie te verwezenlijken. In 2009 startte ik de studie Master in de Fysio- en manuele therapie aan de Transfergroep Rotterdam en in 2013 heb ik deze afgerond. Daarnaast heb ik verschillende verdiepende cursussen gevolgd in de richting van duizeligheid (met name BPPD), sport-, en knierevalidatie.

Mijn hart ligt bij de sportende mens. Ik probeer met passie en creativiteit zo sport specifiek mogelijk de revalidatie van de (top)sporters te benaderen. In 2018 maakte ik een tweede ambitie waar. Mijn debuut in het betaalde voetbal, bij de eerste selectie van Excelsior Rotterdam, als fysio- manueel therapeut. Een droom waar ik hard voor heb gewerkt. Tot op heden combineer ik dit nog steeds met mijn werkzaamheden in de praktijk.

Ik ben getrouwd met Mélanie en samen hebben wij vier dochters. Naast mijn werk ben ik graag samen met mijn gezin, rijd ik motor, speel sinds kort piano en hou van gezellige avondjes met vrienden. Om mezelf fit te houden loop ik hard en doe ik aan krachttraining. Vanaf 16 e  jarige leeftijd ben ik actief geweest in diverse 1e elftallen op (top)amateur niveaus. Daardoor weet ik als geen ander wat er nodig is om de top te halen en te behouden. Met de kennis van nu had ik toen een betere speler kunnen zijn. Daarom heb ik als motto: “Ik probeer mensen te helpen beter te worden, omdat ik wou dat ik beter was toen ik zelf speelde”.

Mijn interesses / vakgebieden:

  • Duizeligheid
  • Knieklachten
  • Topsport