Jeroen de Veld

Als orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut) ben ik verantwoordelijk voor een specifiek onderdeel van fysiotherapie binnen FS Fysio. Vanaf mijn afstuderen ben ik altijd geïnteresseerd geweest in hoofdpijnklachten. Dit kwam mede door een stage bij een andere orofaciaal fysiotherapeut. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in een eerstelijnspraktijk ben ik naast mijn werk de opleiding Musculoskeletale revalidatie gaan studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hier heb ik mijn Master of Science (MSc) titel behaald in de richting van de orofaciale fysiotherapie. Daarnaast verwacht ik in 2023 mijn opleiding tot manueeltherapeut af te ronden.

Naast mensen met kaakklachten, (chronische) hoofdpijn en migraine behandel ik ook mensen op het gebied van duizeligheid en tinnitus. Dit zijn beide onderwerpen die buiten de reguliere fysiotherapie treden. Het is voor mij een interessante uitdaging om een specialistisch aandachtsgebied te behandelen.

Naast de opleiding tot orofaciaal fysiotherapeut en manueeltherapeut heb ik in 2013 ook de cursus Dry Needling voor de extremiteiten en de wervelkolom gevolgd. Hoofdpijn en kaakklachten komen geregeld voort vanuit het spierstelsel . Behandeling middels Dry Needling kan hier goed van pas komen. Dry Needling kan ook ingezet worden bij andere (spier) spanningsklachten.

Naast mijn werk als fysiotherapeut zijn mijn hobby’s fietsen en duiken. In het verleden heb ik deelgenomen aan de Alpe d’HuZes waarbij ik op de racefiets deze Alpenreus heb bedwongen. Als duiker ben ik actief betrokken bij duikvereniging Firedivers Lansingerland. Ik ben divemaster en duik graag op mooie exotische plekken over de hele wereld om mijn favoriete vissen te spotten: haaien!

Mijn interesses / vakgebieden: