Jasper Bier

Sinds 2002 ben ik fysiotherapeut, sinds 2005 gezondheidswetenschapper en sinds 2009 manueeltherapeut. Na een paar jaar gewerkt te hebben als docent aan de opleiding fysiotherapie ben ik bij de afdeling huisartsengeneeskunde bij het ErasmusMC gaan werken als wetenschappelijk onderzoeker.
Hier heb ik diverse onderzoeken gedaan naar het voorspellen van het verloop van nek en rug klachten. Daarnaast heb ik voor onze beroepsvereniging de richtlijn nekpijn geschreven. Op 17 december 2018 heb ik mijn promotie-traject afgerond en heb ik mijn proefschrift mogen verdedigen.

Als manueeltherapeut heb ik mij gespecialiseerd in mensen met nekklachten. Bij de behandeling van deze personen vind ik het belangrijk om helder te krijgen welke factoren het herstel beïnvloeden. Deze factoren moeten worden opgelost om het herstel te bespoedigen. Bij nekklachten als gevolg van een ongeval (voorheen bekend als whiplash) is het belangrijk om snel te starten met de therapie. Er moet in kaart worden gebracht hoe het herstel zo snel mogelijk in de juiste richting kan worden gebracht.

Naast de nekklachten heb ik mij gespecialiseerd in elleboogklachten. Met name de veel voorkomende tenniselleboog klachten zie ik in de praktijk zeer regelmatig. Ik maak samen met een collega in de praktijk gebruik van een behandelmethode waarbij we mensen met tenniselleboog klachten binnen enkel behandelingen klachtenvrij kunnen krijgen.

Naast mijn werk bij FS Fysio werk ik deeltijds als post-doc onderzoeker bij het ErasmusMC, geef ik nascholingen voor collega fysiotherapeuten en zit ik in wetenschappelijke adviesraden. Verder ben ik regelmatig aan het klussen in ons vakantiehuisje in Duitsland.

Mijn interesses / vakgebieden: