Guido Iken

Mijn naam is Guido Iken. Ik ben in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik ben eerst gaan werken en veel verschillende cursussen gaan volgen om te bepalen in welke richting ik me zou gaan specialiseren. In 2015 heb ik mijn master manueel therapie behaald en in 2017 de opleiding echografie. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren werkzaamheden verricht voor de Hogeschool Rotterdam, in het kader van toetsing en stagebegeleiding.

Ik heb me gespecialiseerd in het behandelen van schouderproblematiek. De schouder is het meest beweeglijke gewricht van de mens en wordt gestabiliseerd door een groot aantal spieren en pezen. Logischerwijs zie ik in de praktijk dus ook veel peesklachten, instabiliteit, luxatie en frozen shoulder. Naast de schouder behandel ik als manueel therapeut ook nek, bovenrug en onderrugproblematiek.

Ik werk graag informeel en op een persoonlijk vlak. Ik neem de tijd. Mijn doel is om ingewikkelde problematiek in duidelijke woorden uit te leggen. Uitleg en geruststellen zijn erg belangrijk bij het herstel van klachten. Ik maak bij de schouder gebruik van echografie. Zo kunt u tijdens het onderzoek meekijken in uw schouder en kunt u goed de verschillen zien tussen bijvoorbeeld de schouder met of zonder klachten. In mijn vrije tijd ben ik vaak bij het water vinden. Ik ga erg graag naar het strand en de zee. Ik windsurf, golfsurf of ga duiken in het buitenland. Ik ga zo veel mogelijk op reis in binnen- en buitenland.

Mijn interesses / vakgebieden:

  • Schouderklachten
  • Nekklachten
  • Bovenrugklachten
  • Onderrugklachten
  • Echografie