NIMOC

Stuitklachten kunnen veroorzaakt worden door een scheefstand van het staartbeen (stuitje) en kunnen problemen geven bij o.a. het zitten. De pijn is vaak zo hevig, dat de kwaliteit van leven ernstig verstoord wordt.
Binnen FS Fysio worden deze stuitklachten behandeld door een NIMOC gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut. Deze behandeling is eenvoudig, pijnloos en zeer effectief. Vaak na de eerste behandeling, ervaart men vermindering van de pijn. Ook bij mensen die al jaren ernstige klachten hebben, is het eindresultaat verbluffend. Zij kunnen aanzienlijk minder pijn hebben of zijn op den duur zelfs helemaal klachtenvrij.

Coccygodynie

De medische term voor stuitklachten is coccygodenie, afgeleid van ‘os coccygis’ (staartbeen). De pijnklachten bevinden zich in en rondom het stuitje, al dan niet met uitstraling naar de zitbeenknobbels en de onderrug. De pijn ontstaat bij het zitten, het opstaan of bij het ontlasten. Vaak is het niet mogelijk om lang rechtop te blijven zitten.

Een scheefstand van het stuitje heeft invloed op gewrichten en spieren van het gehele bewegingsapparaat, waarbij ook een verstoring van de zenuwprikkeling kan optreden. Als gevolg hiervan kunnen ook darm- en blaasproblemen ontstaan.

Oorzaken

De meeste stuitklachten ontstaan door een val. Denk hierbij aan een harde val op de billen, bijvoorbeeld als kind van de glijbaan of op het ijs. Dit kan een afwijkende stand van het staartbeen veroorzaakt hebben, waarbij de klachten geleidelijk verergeren. In sommige gevallen zijn er op röntgenfoto’s nog sporen van een breuk te zien maar meestal is het te lang geleden om de directe oorzaak vast te kunnen stellen. Vaak zien wij dat scheefstand als klacht is ontstaan na een moeizame of juist zeer snelle bevalling. Daarnaast zijn ook oorzaken bekend als ontstekingen van de gewrichtsbanden rond het staartbeen of een niet goed functionerende bekkenbodem.

Wordt goed geholpen. Regels worden strikt in acht genomen.

thumb Jolanda Hardenbol
maart 4, 2021

(Translated by Google) Super helped. (Original) Super geholpen.

thumb Marion Claes
oktober 15, 2020

Weken met pijn en krachtverlies in mijn arm gelopen. Bij het maken van een afspraak kon ik snel terecht! Met enkel uitleg qua klachten wist Jasper al direct wat er aan de hand was. Met letterlijk een aantal bewegingen in nog geen 5 minuten tijd, kwam er een warm en tintelend gevoel door mijn onderarm en hand en kon ik direct weer kracht zetten! Bij een volgend 'mankement' kom ik zeker direct bij hem terug! Bedankt en hopelijk tot niet snel ziens 😃

thumb De Mu
april 11, 2021

De behandeling door middel van NIMOC-methode

Tijdens een intakegesprek brengen wij de klachten in kaart en aansluitend word je behandeld volgens de NIMOC-methode. NIMOC staat voor “Non-Invasive Mobilization of the Coccyx”. Terwijl je zit op de behandelbank, voeren wij milde, fysiotherapeutische technieken uit om het stuitje weer de eigen, natuurlijke positie terug te geven. NIMOC is een relatief nieuwe behandelmethode waarvoor extra scholing vereist is.

Bekijk hieronder het item van EenVandaag; ‘Weinig kennis over stuitje zorgt voor veel gezondheidsklachten’

Vergoedingen bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt hangt af van het aanvullende pakket dat u bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Dit kunt u onder andere terugvinden in uw polisvoorwaarden.

Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie, mits behandeld door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut, wordt voor negen behandelingen vergoed uit de basisverzekering, door alle zorgverzekeraars. De zorg vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak