Bent u op zoek naar bekkenfysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

Bij kinderen komen functiestoornissen van de bekkenbodem vaker voor dan we verwachten.Problemen kunnen zijn: natte plekken in het ondergoed,bedplassen, vaak moeten plassen,terugkerende urineweginfecties en obstipatie.
Jolanda van Haeften heeft een gespecialiseerde opleiding gevolgd om deze kinderen te kunnen behandelen. U kunt bij haar terecht in Capelle aan den IJssel.

Behandeling van blaas- en darmproblemen

Deze problematiek ( zonder anatomische afwijkingen of ziekte aan urinewegen en/of darmen) en is goed te behandelen middels voorlichting, adviezen en oefentherapie. Belangrijk is dat de huisarts en/of specialist uw kind eerst ziet om te bepalen of bekkenfysotherapie gestart kan worden. U heeft voor deze therapie een verwijsbriefje nodig.

Doel

Verbeteren van toilethouding, bekkenbodemgevoel  en ontspanning waardoor de klachten verminderen. Er is een protocol ontwikkelt voor kinderen met bovenstaande problematiek om te bepalen.De bekkenfysiotherapeut gaat starten met de therapie.

De kinderfysiotherapeut wordt ingeschakeld als er problemen zijn op motorische of sensorische ontwikkeling.

Het onderzoek

Bestaat uit uitgebreide vragenlijsten voor ouders en kind. Daarbij wordt er gevraagd om 1 dag een plasdagboekje bij te houden waarbij ook gevraagd wordt naar de vochtinname. Tevens wordt er gevraagd om voor 1 week een ontlastingsdagboek bij te houden. Door deze gegevens kan er gericht behandeld worden.  Op deze site kunt u deze dagboekjes terug vinden.

De behandeling

Bestaat uit adviezen en oefeningen. Het is van belang dat er een ouder bij de behandelingen aanwezig is zodat de oefeningen ook thuis gedaan kunnen worden.

Het leren van aangespannen en ontspannen van spieren in combinatie met toiletadviezen is de basis van de therapie. De eerste keer duurt de behandeling circa 45 minuten , de vervolgbehandelingen een half uur.

Verwijzing

Van belang is dat uw kind eerst door de (huis)arts gezien wordt. Een gerichte verwijzing is dan geen voorwaarde maar prettig.

Kosten

Indien u verzekerd bent worden de kosten vanuit de basisverzekering vergoed.

Vragenlijst

Hier kunt u een vragenlijst downloaden voor kinderen met ontlastingsproblemen en voor urineproblemen. U kunt deze invullen en meenemen tijdens het eerste bezoek.

Samenwerking

Onze bekkenfysiotherapeuten werken samen met o.a. de specialisten van het IJsselland Ziekenhuis.

Onze kinderbekkenfysiotherapeut is onderdeel van het PicoBelly Spreekuur in het IJsselland Ziekenhuis.

Multidisciplinair spreekuur voor kinderen (PicoBelly)

Op maandagmiddag komt uw kind bij de kinderarts, kinderpsycholoog en de bekkenfysiotherapeut, iedere sessie duurt een half uur. Het spreekuur is geschikt voor kinderen met zindelijkheidsproblematiek, ontlastinsproblemen, buikpijn en urineverlies. Uw huisarts kan u en uw kind naar dit spreekuur verwijzen. Na aanmelding ontvangt u een vragenlijst die u ingevuld terug stuurt naar het ziekenhuis. Na ontvangst word er contact met u gezocht en een afspraak gepland.

Het plas- en het aparte ontlastingsdagboek (zie hieronder) brengt u mee bij naar de afspraak op de poli.

Meer informatie over het PicoBelly Spreekuur vin u op de website van het IJsselland ziekenhuis (klik hier)

IJsselland Ziekenhuis

Hieronder kunt u de vragenlijsten of dagboeken downloaden om in te vullen

Door goede behandelingen en sportadvies zonder problemen mijn sportcarrière kunnen doorlopen.

thumb Vincent Blok
juli 27, 2020

Weken met pijn en krachtverlies in mijn arm gelopen. Bij het maken van een afspraak kon ik snel terecht! Met enkel uitleg qua klachten wist Jasper al direct wat er aan de hand was. Met letterlijk een aantal bewegingen in nog geen 5 minuten tijd, kwam er een warm en tintelend gevoel door mijn onderarm en hand en kon ik direct weer kracht zetten! Bij een volgend 'mankement' kom ik zeker direct bij hem terug! Bedankt en hopelijk tot niet snel ziens 😃

thumb De Mu
april 11, 2021

(Translated by Google) Super helped. (Original) Super geholpen.

thumb Marion Claes
oktober 15, 2020

Maak een afspraak