Heeft u last van fysieke klachten bij het wielrennen?

Een pijnlijk ongemak tijdens uw fietsritjes kan behoorlijk vervelend zijn. Soms zo erg dat u stopt met wielrennen of mountainbiken.

Wat zijn oorzaken van van de wielren klachten?

Er zijn meerdere oorzaken tot het krijgen van fysieke ongemakken bij het fietsen. Fietsen is een repeterende beweging in een niet natuurlijke houding en daarom ligt een overbelasting al snel op de loer. Soms zijn ze kortdurend en verdwijnen ze snel, bijvoorbeeld door een lange rit in koud weer. Maar als de klacht langer aanhoud dan adviseren wij altijd een afspraak te maken bij een gespecialiseerd  fysiotherapeut.

Welke klachten komen voor bij wielrennen?

Dit kan heel uiteenlopend zijn. Soms is het een lichte overbelasting die al heel lang sluimert. Soms is het een gevolg van een eerdere blessure of van een val tijden sporten. Maar meestal wordt de blessure in stand gehouden door een disbalans of door een compensatie. Maar ook bijvoorbeeld aan de houding de fiets. In dit geval maakt een millimeter in de afstellingen soms het verschil.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij deze klachten?

Ik maak graag samen met u een plan. Deze is altijd afgestemd op uw persoonlijke vraag. Samen bespreek ik met u de klachten en doen ik een lichamelijk onderzoek. In veel gevallen ontstaat de klacht echter alleen op de fiets. In dat geval doe ik ook een fietspositiemeting waarbij ik kijk naar hoe u op de fiets zit en beweegt. Doormiddel van een beweeganalyse maak ik een plan. Dit kan bestaan uit gerichte oefentherapie of een verandering aan de fiets. En soms van beide.

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling?

Heeft u last tijdens het wielrennen of het mtb’en en wilt u een afspraak maken bij een fysiotherapiepraktijk in Capelle aan den IJssel? Dan bent u bij FS Fysio aan het goede adres! U kunt via onderstaand contactformulier eenvoudig en snel contact met ons opnemen. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om de afspraak te maken. U kunt ons ook mailen of bellen.

  5 star review  Al enige tijd maak ik gebruik van fysio behandelingen bij FS Fysio hier. Zeer snelle reactie snelheid en erg fijne behandelaars met kennis van zaken. Geen minpunten te noemen en ik kan me dan ook niet vinden in de negatieve reviews van anderen

  thumb Mieke Cabout
  1/08/2020

  5 star review  kwam in oktober 2017 met flinke rugklachten(hernia) bij FSFysio Jasper. Nu maart 2018 zijn klachten grotendeels verdwenen. Goede samenwerking, fijn contact en uitleg

  thumb Leo van den Berg
  3/01/2018

  5 star review  Voor behandeling tennisarm bij Jasper geweest. Totaal 3 behandelingen gehad en klachten zijn na 3 weken al voor 50% verdwenen. Aanrader!

  thumb Peter Lanser
  12/22/2016

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

image

Mélanie de Groot - van de Velde

image

Arnoud van Bochove

image

Maurice de Groot

image

Jasper Bier

Maak een afspraak