Wat is Oncologie fysiotherapie?De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in de fysiotherapeutische behandeling bij kanker. In de afgelopen jaren is er steeds meer onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de oncologiefysiotherapeut veilig en doeltreffend met u kan werken aan uw doelen, zowel voor de medische behandeling, tijdens de behandeling als na de behandeling. Doordat ook de behandelingen in ziekenhuizen steeds beter worden, leven mensen met kanker langer en overleven ook steeds meer mensen deze ziekte. Toch is de behandeling tegen kanker vaak
niet zonder bijwerkingen.

De oncologiefysiotherapeut kan u, onder andere, ondersteunen in uw revalidatieproces bij:

– Vermoeidheidsklachten
– Pijnklachten
– Bewegingsbeperkingen
– Oedeemklachten (zie ook oedeemfysiotherapie)
– Conditievermindering
– Krachtsvermindering
– Balansproblemen
– Littekenklachten
– Hervatten van uw sportieve activiteiten
– Hervatten van uw hobby’s
– Hervatten van uw werkzaamheden

Daarnaast beschikt de oncologiefysiotherapeut over een uitgebreid netwerk. Het komt geregeld voor dat mensen als gevolg van de medische behandelingen veel afvallen of juist aankomen. Om snel ondersteuning te bieden is er een nauwe samenwerking met een diëtist. Tevens ervaart enkele mensen angst- of somberheidsklachten. Binnen de praktijk wordt er nauw samengewerkt met onze psychosomatisch fysiotherapeut. Samen met oncologiefysiotherapeut begeleidt zij al jaren oncologie patiënten in hun traject. Daarnaast is er nauwe samenwerking met de ergotherapeut en de ziekenhuizen in de regio.

Onze praktijk geloof ik erin dat de behandeling een samenwerking is tussen de therapeut en de cliënt. Daarom ondersteunen wij u graag op alle mogelijke manieren zodat u zelfstandig uw korte en lange termijn doelen kunt bereiken.

Oncologiefysiotherapie bij FS Fysio

In onze praktijk is één oncologiefysiotherapeut werkzaam, Sonja de Vlaming. Zij werkt in onze locatie in Schenkel (Bermweg 276). Bent u niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen dan is een behandeling bij u aan huis ook mogelijk of wij maken gebruik van onze eHealth diensten.

U kunt een afspraak bij ons maken via ons telefoonnummer 010-451 65 39, via whatsapp op 06-30 30 33 44.

Maak hier uw afspraak

Vergoedingen Oncologie fysiotherapie

De Oncologie fysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Helaas verschillen de regels met betrekking tot de vergoeding per situatie en per verzekeraar. Twijfelt u of uw therapie vergoed wordt, neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen nakijken wat u vergoed krijgt in uw specifieke situatie.

Meer informatie over vergoedingen vind u hier.