Wat is oedeemfysiotherapie?De oedeemtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van zowel primair lymfoedeem, secundair lymfoedeem (bijvoorbeeld als gevolg van de behandeling gericht op kanker), veneus oedeem en lipoedeem. Tijdens de behandeling richten wij ons op uw klachten die u mogelijk beperken in uw dagelijks leven. U kunt hierbij denken aan beperkingen in uw hobby’s, sport, werkzaamheden of andere activiteiten die voor u belangrijk zijn. Wij geloven erin dat de behandeling een samenwerking is tussen de therapeut en de cliënt. Daarom ondersteunen wij u graag op alle mogelijke manieren zodat u zelfstandig uw korte en lange termijn doelen kan bereiken. De oedeemtherapeut kan u helpen in uw revalidatieproces bij o.a. de volgende klachten en zaken:

  • Ophoping van oedeem in ledematen, romp en/of hoofdhalsgebied als gevolg van de oncologische behandeling
  • Het verbeteren van de functie van het aangedane ledemaat of aangedane locatie, denk hierbij aan beweeglijkheid, kracht, vermindering van pijn, vermindering van vermoeidheid, vermindering van zwaar gevoel
  • Advies met betrekking tot leefstijl
  • Advies met betrekking tot zelfmanagement. Denk hierbij aan alle factoren die maken dat u zelf regie heeft over uw klacht
  • Advies over het dragen van een kous en het aanmeten hiervan

Oedeemtherapie bij FS Fysio

In de praktijk zijn drie oedeemtherapeuten werkzaam: Florentine van Vugt, Sarina Terlouw en Sonja de Vlaming. U kunt bij een ieder van hen terecht door een afspraak te maken via ons telefoonnummer 010-451 65 39, via whatsapp op 06-30 30 33 44.

Maak hier uw afspraak

Vergoedingen oedeem fysiotherapie

De oedeem fysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Helaas verschillen de regels met betrekking tot de vergoeding per situatie en per verzekeraar. Twijfelt u of uw therapie vergoed wordt, neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen nakijken wat u vergoed krijgt in uw specifieke situatie.

Meer informatie over vergoedingen vind u hier.