Jasper BierFysio- en manueel therapeut, gespecialiseerd in echografie, nekpijn, hoofdpijn en tennisellebogen

Voor Jasper Bier was het al vroeg duidelijk dat hij in de gezondheidszorg wilde werken om mensen te helpen een gezonde lijfstijl te krijgen en te behouden. “Ik leg patiënten graag uit wat er aan de hand is en probeer ze, waar dit binnen mijn mogelijkheden ligt, een zo helder mogelijke diagnose te geven van hun probleem. Ik beleef veel plezier aan informatie overbrengen en kennis delen. Daarom geef ik vaak ook lezingen en cursussen aan collega-fysiotherapeuten en huisartsen.”

Kennis doorgeven

Kennis vergaren en doorgeven is een rode draad in Jaspers werk. Na zijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam heeft hij Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. “Om mijn patiënten nog beter te kunnen helpen, heb ik me geschoold als manueel therapeut en heb ik een opleiding gevolgd om echo’s te maken.” Van 2011 tot 2014 was Jasper docent Fysiotherapie aan de Avans Hogeschool Breda. Van 2014 tot 2017 heeft Jasper een promotietraject gevolgd aan Erasmus MC afdeling huisartsengeneeskunde.

Op 19 december 2017  heeft hij zijn proefschrift "Treating Spinal Pain" verdedigd en is hij gepromoveerd tot doctor. Het proefschrift bevat onder andere de fysiotherapie richtlijn nekpijn en diverse onderzoeken die betrekking hebben op het kunnen voorspellen van het beloop van nek- en rugpijn.

Motto:

Mensen die geen tijd hebben voor lichaamsbeweging moeten vroeg of laat tijd maken om ziek te zijn

Publicaties:

Dr. Jasper Bier


Specialisaties

Fysiotherapie

Aandachtsgebieden

TenniselleboogZoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBier, J.D. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering