Bent u op zoek naar fysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

Loopt u met een vervelende (sport)blessure? Heeft u pijn bij het maken van bepaalde bewegingen? Is sporten, lopen, fietsen of iets in huis doen niet meer vanzelfsprekend? In veel gevallen biedt fysiotherapie uitkomst. U kunt bij FS Fysio terecht voor een fysiotherapie behandeling bij alle vier onze praktijken in Capelle aan den IJssel. Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen.

Wat is fysiotherapie?

Er gaan miljoenen mensen per jaar naar de fysiotherapeut. Maar wat is fysiotherapie nu eigenlijk? Fysiotherapie is eenvoudig gezegd een behandelmethode voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Ook wel uw bewegingsapparaat genoemd. Of u nu klachten heeft die zijn veroorzaakt door ouderdom, een ongeval of ziekte. In bijna alle gevallen verbetert fysiotherapie de kwaliteit van uw leven.

Fysiotherapie verbetert kwaliteit van leven

Uit onderzoek is gebleken dat in bijna alle gevallen, onafhankelijk van leeftijd, bewegingsklachten verminderen of verdwijnen door fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten ondersteunen u bij het verminderen  van pijn en helpen u bij het beter laten functioneren van uw lichaam. Dit doen wij bij FS Fysio door verschillende fysiotherapiebehandelingen toe te passen, oefeningen te geven of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen. U kunt bij FS Fysio in Capelle aan den IJssel terecht met een doorverwijzing van uw dokter, maar u kunt ook zelf direct een afspraak maken met onze praktijk.

Voor wie is fysiotherapie geschikt?

Fysiotherapie is geschikt voor jong en oud. Niet voor niets zien onze fysiotherapeuten hele generaties in de praktijk. Het kan gaan om sportblessures, klachten die u heeft opgedaan tijdens het werk, klachten door  een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat uw lichaam ouder wordt. Onze fysiotherapeuten adviseren, behandelen en begeleiden u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. U leert dankzij fysiotherapie hoe u door verantwoord te bewegen klachten kunt verhelpen, beperken en voorkomen! 

Voor welke klachten is fysiotherapie effectief? 

Fysiotherapie helpt bij veel verschillende aandoeningen. De meest voorkomende aandoeningen zijn:

 • Pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten
 • Rugklachten, nekklachten en schouderklachten 
 • Bekkenklachten 
 • Hoofdpijn
 • Sportblessures
 • Chronische pijnklachten 
 • Klachten bij het ouder worden 
 • Werkgerelateerde klachten 
 • Stress/burnout klachten 
 • Ademhalingsklachten
 • Motorische klachten bij kinderen 

Staat uw klacht er niet tussen? Dat betekent niet dat u geen baat heeft bij fysiotherapie. Het kan zijn dat u beter af bent bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. Bekijk daarvoor ook onze specialisaties. Bovenstaande klachten zijn alleen de meest voorkomende klachten. Neem altijd even contact op met onze fysiotherapiepraktijk om te overleggen of fysiotherapie u kan ondersteunen

Na jarenlang door fysiotherapeuten behandeld te zijn geweest zonder resultaat, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Jasper Bier. Binnen 2 maanden waren mijn klachten d.m.v. spieroefeningen geheel verdwenen. Daarom zijn meerdere fysio behandelingen per week nu niet meer nodig. Ik ben weer klachten vrij!!

thumb Dominique Berkouwer
september 15, 2021

(Translated by Google) A very good and professional physio practice. They listen carefully and ask questions about the complaints. If necessary, the treatment is adjusted. Informal and accessible atmosphere. In short, highly recommended. (Original) Een zeer goede en professionele fysio praktijk. Er wordt goed geluisterd en doorgevraagd mbt de klachten. Indien nodig wordt de behandeling aangepast. Informele en laagdrempelige sfeer. Kortom een aanrader.

thumb Arjan K
september 24, 2021

Door goede behandelingen en sportadvies zonder problemen mijn sportcarrière kunnen doorlopen.

thumb Vincent Blok
juli 27, 2020

Hoe ziet uw eerste fysiotherapie afspraak eruit?

Tijdens uw eerste fysiotherapie afspraak nemen wij de tijd om u te leren kennen en brengen wij uw (pijn)klachten en vragen zorgvuldig in kaart. Tijdens deze eerste afspraak vormt uw fysiotherapeut samen met u een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door vragen aan u te stellen en om u vervolgens te onderzoeken.. Hierna wordt samen met u een persoonlijke behandelplan samengesteld. 

Verwijzing nodig voor fysiotherapie?

U kunt bij FS Fysio terecht met en zonder verwijzing van een arts. Bent u fysiek niet in staat om onze fysiotherapiepraktijk te bezoeken? Geen probleem. Onze fysiotherapeuten behandelen ook aan huis. In dat geval heeft u wel een verwijzing van de huisarts nodig.
Voor de meeste fysieke klachten kunt u bij ons terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er bij FS Fysio ook gespecialiseerde fysiotherapeuten beschikbaar in ons team. Onze fysiotherapeuten vertellen u daar graag meer over. 

Hoe ziet uw fysiotherapie behandeling bij FS Fysio eruit?

Het aantal fysiotherapie behandelingen is afhankelijk van uw klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van het terugkeren van uw klachten. Een fysiotherapie behandeling duurt meestal een half uur. Tijdens een  behandeling gaat u samen met uw fysiotherapeut aan de slag in de behandelkamer of de oefenzaal. Naast de fysieke behandeling krijgt u oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Onze fysiotherapeuten geven ook oefeningen mee voor thuis en behandelen u ook middels online fysiotherapie, om meer controle te hebben op uw herstel.

Waar kunt u terecht voor fysiotherapie in Capelle aan den IJssel? 

FS fysio heeft vier verschillende locaties in Capelle a/d IJssel waar u terecht kunt voor fysiotherapie. Alle  locaties zijn uitgerust met de meest moderne apparatuur en oefenapparaten. Wij hebben ons best gedaan om voor u een prettige en ontspannen sfeer te creëren. 

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak