Heeft u last van enkelklachten?

Door de enkel gaan kan behoorlijk vervelend zijn. Soms zo erg dat u (tijdelijk) stopt met sporten of het plezier verliest in sporten. Er zijn meerdere soorten enkelklachten en deze moeten we niet onderschatten. Te lang doorlopen met klachten kan onnodig lang last van de enkel geven. Soms zijn de klachten kortdurend en verdwijnen ze snel, maar afhankelijk van het type klacht kan dit ook langer duren.

Wat zijn oorzaken van de enkelklachten?

Dit kan heel uiteenlopend zijn. Maar meestal wordt de blessure in stand gehouden door een disbalans of door een compensatie. Dit kan bijvoorbeeld komen door dat u te snel weer bent gaan sporten.

Welke klachten komen vaak voor bij de enkel?

Enkelklachten zijn er in vele verschillende vormen. Soms is er een stekende pijn achter of ronde de buitenkant van de voet als gevolg van een verzwikking, maar ook een zeurend gevoel aan de voorkant van de voet of een stijf gevoel in de enkel. Alle soorten klachten verdienen een unieke aanpak want geen klacht maar ook geen enkel is dezelfde.

  5 star review  kwam in oktober 2017 met flinke rugklachten(hernia) bij FSFysio Jasper. Nu maart 2018 zijn klachten grotendeels verdwenen. Goede samenwerking, fijn contact en uitleg

  thumb Leo van den Berg
  3/01/2018

  5 star review  Goeie fysiotherapeuten met verstand van zaken.

  thumb Niels Vennik
  10/10/2016

  5 star review  Blij met deze praktyk ik kom er al jaren ben blij met mijn fysiotherapeut Bobby hij verteld precies wat er met je aan de hand is legt het goed uit en geeft je de juiste behandeling.

  thumb Nadia Wattimena
  2/10/2020

Wat kan fysiotherapie betekenen bij enkelklachten?

Wij maken graag samen met u een plan. Deze is altijd afgestemd op uw persoonlijke vraag. Samen bespreken wij met u de klachten, onderzoeken de enkel en kijken ook naar de manier hoe u beweegt. De ervaring leert dat de klacht veelal een gevolg is en wij zoeken samen met u graag naar de oorzaak aan zodat u daarna weer met veel plezier het sporten weer kan oppakken.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?

Heeft u last van enkelklachten en wilt u een afspraak maken bij een fysiotherapiepraktijk in Capelle aan den IJssel? Dan bent u bij FS Fysio aan het goede adres! U kunt via onderstaand contactformulier eenvoudig en snel contact met ons opnemen. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om de afspraak te maken. U kunt ons ook mailen of bellen.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak