Moet ik een brace gebruiken voor mijn tenniselleboog?Het gebruik van een Brace

Het gebruik van een brace is niet ‘verplicht’ bij deze behandeling maar kan wel als fijn ervaren worden. Het helpt de pijn die ontstaat bij de oefeningen voor de tennisarm/tenniselleboog te verminderen. Het heeft echter ook een nadeel, de spieren worden minder ontwikkeld. Wanneer een brace gebruikt wordt moet dit eigenlijk altijd gepaard gaan met oefeningen om de spier te trainen.

Welke type brace moet ik hebben?

Er zijn diverse soorten braces. Het beste is de brace die als een smalle band om je onderarm zit, een volledige kous die ook over je elleboog heen gaat is vaak niet nodig. Een dergelijke brace is bij ons in de praktijk te koop.

Hoe weet ik of de brace goed zit?

Bij  het omdoen van een brace moet om de arm in 90 graden gebogen zijn. De verdikking aan de binnenzijde van de brace zit aan de buitenzijde van de onderarm, in het verloop van de spier, dus niet op de knobbel waar de pijn zit. De gesp van de brace zit aan de buitenzijde zodat deze niet in de elleboog drukt. Wanneer je de arm ontspannen laat hangen voel je weinig tot geen druk van de brace, anders zit hij te strak. Wanneer je een vuist maakt en de spieren aanspant dan voel je een soort van tegendruk door de brace.

Hieronder vind u een film van PSB over de geadviseerde methode om de brace te gebruiken. Mijn advies is om wel de gesp aan de buitenzijde van de arm te plaatsen zodat deze niet in de elleboogplooi tot irritatie leidt. Als de brace geplaatst is kan je controleren of deze goed zit. Wanneer je de spieren in de onderarm niet aanspant kan je met gemak een vinger tussen de brace en de arm schuiven, met een aangespannen onderarm lukt dit niet.Maak hier uw afspraak