Julia Monning

Mijn naam is Julia Monning. Na een carrière als professioneel danseres heb ik de opleiding fysiotherapie gevolgd. Sinds 2008 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en verbonden aan FS-Fysio (voorheen Fysiotherapie Schenkel). Daarnaast heb ik tot 2015 als docent bij Codarts - Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam gewerkt. In 2018 heb ik mijn Master of Science in de psychosomatische fysiotherapie afgerond.
Tijdens mijn masterstudie heb ik mij gespecialiseerd in psychosociale problematiek bij kanker. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om angst, vermoeidheid, traumaverwerking of een verstoord lichaamsbeeld. Daarnaast begeleid ik mensen met burn-out klachten, hyperventilatie, angstproblemen en chronische pijn.

In de psychosomatiek gaat het vaak om een verstoorde balans tussen draagkracht en draaglast. Als therapeut ga ik samen met u op zoek naar de factoren die deze disbalans gecreëerd hebben en in stand houden. Deze kunnen zowel in het fysieke functioneren liggen als ook in het cognitief/emotionele. Vervolgens maak ik een behandelplan op maat, afgestemd op de persoonlijke hulpvraag. Mijn werkwijze is procesmatig. Dat betekent dat ik ten alle tijde rekening hou met de factoren die in uw dagelijks leven spelen. Als therapeut heb ik een groot aanpassingsvermogen en kan indien nodig van de geijkte paden afwijken om een oplossing te vinden die bij u past. Ik verbind wetenschappelijke kennis met intuïtief vermogen en ervaring.

Naast mijn werk als psychosomatisch fysiotherapeut bij FS Fysio geef ik lezingen aan verschillende universiteiten op het gebied van dans en gezondheid en ben ik namens de Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie volgens de psychosomatiek (NFP) betrokken bij richtlijn ontwikkeling.

Ik ben moeder van drie kinderen en houd ervan om samen met mijn gezin de natuur in te gaan, te reizen en te koken. Ik volg nog steeds met veel plezier balletlessen en praktiseer yoga.

Mijn interesses / vakgebieden:

  • Hyperventilatie
  • Ontspanningstherapie
  • Dans gerelateerde klachten
  • Acceptatie na amputatie
  • Burn-out
  • Vermoeidheidsklachten