Florentine van Vugt

Op jonge leeftijd was ik graag bezig met sporten en bewegen, dit is dan ook een belangrijke reden waarom ik een studie gekozen heb dat hiermee verband houdt, namelijk fysiotherapie. Nadat ik enige tijd als fysiotherapeute werkzaam was geweest, voelde ik de behoefte naar een specialisatie steeds verder toenemen, waarna ik heb besloten mij extra te gaan toeleggen op manuele therapie.

Toch gaf het werk als fysio- als manueel therapeute nog niet de volledige voldoening waarnaar ik op zoek was in het werk. Gecombineerd met mijn toegenomen verlangen om ook wat te kunnen betekenen voor mensen met oncologische klachten, heb ik mij vervolgens toegelegd op de oedeem therapie, met als resultaat dat ik mij nu ook oedeem therapeute mag noemen. De fysieke en mentale ondersteuning die ik deze specifieke groep cliënten, die zich vaak door een moeilijke fase van hun leven bevinden, kan bieden geeft mij de meeste voldoening.

Ik ben moeder van drie meiden en hou ervan om samen met het gezin er op uit te trekken. In het weekend zijn we geregeld met de fiets op pad of zijn we op het strand of in het bos te vinden. We kunnen er als gezin heel erg van genieten als we op vakantie zijn, dit proberen wij dan ook meerdere keren per jaar te doen zowel binnen als buiten Nederland.

Mijn interesses / vakgebieden:

  • Oedeemtherapie
  • Oncologie fysiotherapie