Bent u op zoek naar bekkenfysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

Heeft u last van uw bekken tijdens of na uw zwangerschap? Overgangsklachten? Te maken met ongewild urineverlies? Of moeite om naar de wc te gaan? Dit zijn slechts enkele bekkenklachten, waarbij bekkenfysiotherapie uitkomst kan bieden. Met bekkenfysiotherapie leert een van onze bekkenfysiotherapeuten u uw bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te gebruiken. U kunt voor bekkenfysiotherapie terecht op onze locatie in het IJsselland ziekenhuis (Bekken Expertise Centrum) of een van onze andere locaties.

Bij kinderen komen functiestoornissen van de bekkenbodem vaker voor dan we verwachten.Problemen kunnen zijn: natte plekken in het ondergoed,bedplassen, vaak moeten plassen,terugkerende urineweginfecties en obstipatie.

Jolanda van Haeften heeft een gespecialiseerde opleiding gevolgd om deze kinderen te kunnen behandelen. U kunt bij haar terecht in Capelle aan den IJssel

Behandeling van blaas- en darmproblemen

Deze problematiek ( zonder anatomische afwijkingen of ziekte aan urinewegen en/of darmen) en is goed te behandelen middels voorlichting, adviezen en oefentherapie. Belangrijk is dat de huisarts en/of specialist uw kind eerst ziet om te bepalen of bekkenfysotherapie gestart kan worden. U heeft voor deze therapie een verwijsbriefje nodig.

Doel

Verbeteren van toilethouding, bekkenbodemgevoel  en ontspanning waardoor de klachten verminderen. Er is een protocol ontwikkelt voor kinderen met bovenstaande problematiek om te bepalen.De bekkenfysiotherapeut gaat starten met de therapie.

De kinderfysiotherapeut wordt ingeschakeld als er problemen zijn op motorische of sensorische ontwikkeling.

Het onderzoek

Bestaat uit uitgebreide vragenlijsten voor ouders en kind. Daarbij wordt er gevraagd om 1 dag een plasdagboekje bij te houden waarbij ook gevraagd wordt naar de vochtinname. Tevens wordt er gevraagd om voor 1 week een ontlastingsdagboek bij te houden. Door deze gegevens kan er gericht behandeld worden.  Op deze site kunt u deze dagboekjes terug vinden.

De behandeling

Bestaat uit adviezen en oefeningen. Het is van belang dat er een ouder bij de behandelingen aanwezig is zodat de oefeningen ook thuis gedaan kunnen worden.

Het leren van aangespannen en ontspannen van spieren in combinatie met toiletadviezen is de basis van de therapie. De eerste keer duurt de behandeling circa 45 minuten , de vervolgbehandelingen een half uur.

Verwijzing

Van belang is dat uw kind eerst door de (huis)arts gezien wordt .Een gerichte verwijzing is dan geen voorwaarde maar prettig.

Kosten

Indien u verzekerd bent worden de kosten vanuit de basisverzekering vergoed.

Hieronder kunt u de vragenlijsten of dagboeken downloaden om in te vullen

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

  5 star review  Zeer prettige benadering, houden mijn klachten goed in het oog en stemmen daar de behandeling direct op af. Locatie biedt tal van training mogelijkheden. Zeer persoonlijke benadering

  thumb Henk Klein
  oktober 8, 2021

  5 star review  Echt weer super geholpen erg professioneel en weer van me klachten af ????

  thumb Eugene Botermans
  juli 27, 2020

  5 star review  (Translated by Google) Great help at FS Physio. Complaint that I had been dealing with for a year has disappeared like snow in the sun. (Original) Geweldig geholpen bij FS Fysio. Klacht waar ik al een jaar mee rondliep is verdwenen als sneeuw voor de zon.

  thumb Rob DeHair
  september 24, 2021

Maak een afspraak