Bent u op zoek naar bekkenfysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

Heeft u last van uw bekken tijdens of na uw zwangerschap? Overgangsklachten? Te maken met ongewild urineverlies? Of moeite om naar de wc te gaan? Dit zijn slechts enkele bekkenklachten, waarbij bekkenfysiotherapie uitkomst kan bieden. Met bekkenfysiotherapie leert een van onze bekkenfysiotherapeuten u uw bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te gebruiken. U kunt voor bekkenfysiotherapie terecht op onze locatie in het IJsselland ziekenhuis (Bekken Expertise Centrum) of een van onze andere locaties.

Tijdens een zwangerschap komen rug- en bekkenklachten vaak voor.

Als je zwanger bent bereid je bekken zich voor op de komende bevalling. Onder invloed van het zwangerschapshormoon is daardoor je bekken minder stabiel, de een krijgt daar( al snel) last van en een ander totaal niet. In Nederland hebben jaarlijks zo’n 152.000 vrouwen daar last van.

Wat zijn met name de klachten die horen bij zwangerschap gerelateerde bekken pijn?

 • Lage rugklachten
 • Pijn rond om het bekken
 • Pijn de bovenbenen
 • Pijn in het gebied van het schaambeen en schede
 • Lang staan, lopen en/of zitten zonder klachten hou je niet lang vol
 • Blaasklachten ( moeizaam plassen, urineverlies)
 • Stuitklachten ( bijvoorbeeld als je na lang zitten weer gaat staan)

Herken je dit? Maak dan een afspraak voor een consult.

Onderstaande tips kun je bij pijn in en rond je bekken gaan toepassen

 • Je kunt je bekken minder belasten. Neem daarom vaker rust en doe zo min mogelijk zware huishoudelijke klusjes.  Moet je veel zorgen, besteed dan een deel van je taken uit.
 • Geef je bekken ook rust. Ga regelmatig even lekker liggen met een maximum van 15 minuten, 4 van dit soort momenten kan al het verschil maken.
 • Neem zoveel mogelijk de lift als traplopen pijnlijk is.
 • Probeer een poosje minder uren te werken of kijk naar je werkzaamheden, zijn er aanpassingen op het werk mogelijk?
 • Blijf in beweging, maar neem ook je rust. Als je klachten krijgt, Pijn in en rond je bekken moeten die door even rust te nemen binnen een kwartier weer zijn verdwenen. Zo niet, dan doe je te veel. Laat je adviseren welke oefeningen voor jou geschikt zijn.
 • Zoek voldoende ontspanning. Stress verergert de klachten of zorgt ervoor dat je ze houdt.

Kijk voor meer informatie op de pagina van onze beroepsvereniging:

Pijn in en rond je bekken | NVFB – Bekken Fysiotherapie

Na jarenlang door fysiotherapeuten behandeld te zijn geweest zonder resultaat, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Jasper Bier. Binnen 2 maanden waren mijn klachten d.m.v. spieroefeningen geheel verdwenen. Daarom zijn meerdere fysio behandelingen per week nu niet meer nodig. Ik ben weer klachten vrij!!

thumb Dominique Berkouwer
september 15, 2021

Zeer prettige benadering, houden mijn klachten goed in het oog en stemmen daar de behandeling direct op af. Locatie biedt tal van training mogelijkheden. Zeer persoonlijke benadering

thumb Henk Klein
oktober 8, 2021

Weken met pijn en krachtverlies in mijn arm gelopen. Bij het maken van een afspraak kon ik snel terecht! Met enkel uitleg qua klachten wist Jasper al direct wat er aan de hand was. Met letterlijk een aantal bewegingen in nog geen 5 minuten tijd, kwam er een warm en tintelend gevoel door mijn onderarm en hand en kon ik direct weer kracht zetten! Bij een volgend 'mankement' kom ik zeker direct bij hem terug! Bedankt en hopelijk tot niet snel ziens 😃

thumb De Mu
april 11, 2021

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak