Bent u op zoek naar bekkenfysiotherapie in Capelle aan den IJssel?

Heeft u last van uw bekken tijdens of na uw zwangerschap? Overgangsklachten? Te maken met ongewild urineverlies? Of moeite om naar de wc te gaan? Dit zijn slechts enkele bekkenklachten, waarbij bekkenfysiotherapie uitkomst kan bieden. Met bekkenfysiotherapie leert onze bekkenfysiotherapeut Annemarie Rozendaal u uw bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te gebruiken. U kunt voor bekkenfysiotherapie terecht op onze fysiotherapie locatie aan de Fascinatio Boulevard 1124 in Capelle aan den IJssel.

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie dat specifiek is gericht op uw bekkengebied. Uw bekkengebied omvat uw buik, uw bekken en uw lage rug. Tijdens bekkenfysiotherapie leert u uw bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te gebruiken. Onze bekkenfysiotherapeut Annemarie werkt samen met u aan uw houding en u oefent om op de juiste manier te bewegen. Zo zorgt u ervoor dat uw bekkenklachten verminderen en het liefst verdwijnen of vervolgens te voorkomen dat de bekkenklachten terugkomen.

 

Voor wie is bekkenfysiotherapie geschikt?

Problemen in het bekkengebied komen vooral voor bij zwangere vrouwen, jonge moeders en oudere vrouwen. Toch kunnen ook mannen last hebben van een verstoorde bekkenbodem. Voor gezonde zwangere vrouwen werkt bekkenfysiotherapie vooral preventief. Bekkenfysiotherapie voorkomt bekkenpijn en bekkenbodemproblemen zoals ongewenst urineverlies.

 Voor welke klachten is bekkenfysiotherapie effectief?

Bekkenfysiotherapie is effectief als u last heeft van:

 • Ongewild verlies van urine en ontlasting;
 • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen of te ontlasten, veel te vaak moeten plassen;
 • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
 • Pijn of ongemak na verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
 • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus of geslachtsdelen;
 • Seksuele problematiek die samenhangt met de werking van de bekkenbodem;
 • Voor of na operaties in de onderbuik;
 • Bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rond zwangerschap en bevalling;
 • Stuitklachten.

  5 star review  Al enige tijd maak ik gebruik van fysio behandelingen bij FS Fysio hier. Zeer snelle reactie snelheid en erg fijne behandelaars met kennis van zaken. Geen minpunten te noemen en ik kan me dan ook niet vinden in de negatieve reviews van anderen

  thumb Mieke Cabout
  1/08/2020

  5 star review  kwam in oktober 2017 met flinke rugklachten(hernia) bij FSFysio Jasper. Nu maart 2018 zijn klachten grotendeels verdwenen. Goede samenwerking, fijn contact en uitleg

  thumb Leo van den Berg
  3/01/2018

  5 star review  Voor behandeling tennisarm bij Jasper geweest. Totaal 3 behandelingen gehad en klachten zijn na 3 weken al voor 50% verdwenen. Aanrader!

  thumb Peter Lanser
  12/22/2016

Hoe gaat bekkenfysiotherapie in zijn werk?

Tijdens een eerste afspraak wil onze bekkenfysiotherapeut Annemarie eerst meer inzicht krijgen in uw bekkenklachten of daaraan gerelateerde klachten. U kunt onder andere vragen krijgen als: Wanneer zijn uw klachten ontstaan? Wanneer treden uw klachten vooral op? Wat doet uw klachten toe- of afnemen? Vervolgens onderzoekt onze bekkenfysiotherapeut waar de klachten vandaan komen. Het kan zijn dat de klachten op een andere plek in uw lichaam zijn ontstaan. Vanuit de vraagstelling en het onderzoek, wordt een diagnose vastgesteld. Aan de hand van de diagnose wordt samen met u een behandelplan opgesteld. 

Hoe ziet een bekkenfysiotherapie behandeling eruit?

Onze bekkenfysiotherapeut Annemarie richt zich tijdens de behandeling zelf vooral op preventie en voorlichting. Veel klachten ontstaan namelijk door onwetendheid en een verkeerde manier van plassen of ontlasten. Daarnaast wordt u door Annemarie gecoacht, begeleid en behandeld.

 Wordt bekkenfysiotherapie vergoed door uw zorgverzekeraar?

Bekkenfysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt, hangt af van het aanvullende pakket dat u bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Dit kunt u onder andere terugvinden in uw polisvoorwaarden. 

Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie, mits behandeld door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut, wordt voor negen behandelingen vergoed uit de basisverzekering, door alle zorgverzekeraars. De zorg vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. 

Wie zijn de bekkenfysiotherapeuten van FS Fysio?

Voor bekkenfysiotherapie kunt u terecht bij Bekkenfysiotherapeut Annemarie Rozendaal van FS Fysio. Zij werkt aan de Fascinatio Boulevard 1124 in Capelle aan den IJssel. Onze fysiotherapeut Melanie de Groot is ook in bekkenklachten gespecialiseerd en verzorgt Zwangerfit®.  Hebt u veel pijnklachten of bent u net bevallen? Dan kunt u een bekkenfysiotherapie behandeling aan huis krijgen. 

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak