Milou KuijerMilou Kuijer, Msc

Fysiotherapeut en psychosomatisch fysiotherapeut, gespecialiseerd in chronische pijnklachten en stressgerelateerde klachten.

Voor Milou was het bij de studiekeuze al duidelijk dat alleen fysiotherapie niet voldoende is. Ze wilde het lichamelijke aspect van de fysiotherapie graag combineren met psychologie. Volgens Milou kan je het lichaam, gedachten, gedrag en emoties niet los zien van elkaar. Gedachten, gedragingen en emoties kunnen lichamelijke klachten veroorzaken en in stand houden, maar ook oplossen. De persoonlijke benadering waarbij deze aspecten meegenomen worden is de kracht van Milou haar behandeling.

Mensen in hun kracht zetten

Mensen in hun kracht zetten is de rode draad door Milou haar werk. Tijdens haar opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Leiden heeft ze twee vakken psychologie gevolgd aan de vrije Universiteit van Amsterdam. Deze kennismaking met psychologie beviel zo goed, dat ze de master psychosomatische fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht heeft gevolgd van 2014 tot 2017. De opleiding deed haar inzien hoe sterk een mens is en hoe veerkrachtig we kunnen zijn als we in balans zijn en onze eigen regie hebben. Deze balans zoeken en vinden is dan ook een van de uitgangspunten van haar behandeling. Thema's die aan bod komen zijn kennis, lichaamsbesef, ademhalen, ontspanning en inspanning. Zij maakt hierbij regelmatig gebruik van de oefeningen en interventies vanuit  cursussen Mobilizing Awareness gevolgd bij Servaar Mes.

Sporten

Bewegen is belangrijk voor ieder lichaam. Voor Milou betekent dit dat ze elke week op de tennisbaan staat. Wanneer de tennis even stil ligt dan loopt ze graag een stukje hard. Verder houdt ze van koken, tuinieren en kaarten maken.

Motto:

Wanneer je je eigen lijf kent en de tijd neemt om ernaar te luisteren, kan je extra spanning en pijn aan voelen komen en voorkomen.

BIG-registratienummer Milou Kuijer:  19916640804

Dr. Jasper Bier


Specialisaties

Fysiotherapie

Aandachtsgebieden

TenniselleboogZoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBier, J.D. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering